Вт, 2024-04-23, 22:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:50
Авторська фотовиставка кіборга "АТО крізь приціл об'єктива" відкрилася у Дніпропетровську. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

У Дніпропетровському національному історичному музеї імені Яворницького відбулося урочисте відкриття авторської фотовиставки "АТО крізь приціл об'єктива" бійця 93-ї окремої механізованої бригади, одного з тих, кого першими назвали "кіборгом", Анатолія Андрейченка.

Як повідомляє Радіо Свобода, виставка, ініційована командиром підрозділу, де служив вояк, а нині демобілізованим істориком і політологом Кирилом Недреєм, налічує близько сотні робіт.

За словами автора, ці фотографії він знімав з самого початку участі в АТО: недорогий фотоапарат протягом 8 місяців пройшов з ним гарячі точки Донбасу - Карлівку, Авдіївку, Піски, Донецький аеропорт. Головне, зазначає Анатолій, було для нього "схопити" ключові моменти переміщення підрозділів та емоції товаришів.

Як розповідають бойові побратими фотографа, кухар-кондитер за освітою, покрівельник за професією і художник за покликанням, він не вагався, отримавши повістку, а, ставши до лав війська, вважав своїм обов'язком знімати пережите.

Після завершення виставки всі світлини, а також особисті речі, якими він користувався в АТО, боєць-фотограф вирішив передати в історичний музей.

"Фотографії назавжди зберегли образи тих, хто вже став історією. Виставка актуальна для сьогодення і допоможе молодому поколінню дізнатися про події на сході України не з екранів телевізорів, а з фотографій людини, яка безпосередньо була на передовій", - зазначили в музеї.

Раніше у Києві пройшла виставка "Волонтер Експо". Волонтери та підприємці показали на ній старі зразки зброї, бойові якості яких вони зуміли поліпшити.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: авторська фотовиставка кіборга АТО , Дніпропетровськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]