Чт, 2024-04-25, 17:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:23
"Азов" і "Свобода" у Миколаєві заблокували активістів Медведчука
Інші останні Новини з регіонів України

У Миколаєві активісти заблокували в їдальні, яка розташована в приміщенні облдержадміністрації, учасників "Південного форуму", організованого прихильниками "Українського вибору" Віктора Медведчука. Між двома групами людей стоїть кордон поліції в повній амуніції, повідомляє "Укрінформ".

"В адміністрацію зайшли сепаратисти, яких охороняє поліція. Ми хочемо туди увійти, а нас не пускають. Ми знаємо, що форум начебто присвячений питанням децентралізації, але впевнені, що там лунатимуть проросійські лозунги", - розповідають активісти, які зібралися біля приміщення їдальні.

Їх намагається заспокоїти особисто начальник ГУНП в Миколаївській області Юрій Мороз. Він каже, що там, всередині, немає ніякого форуму, там люди п"ють каву.

Згодом у приміщення таки впускають частину активістів, це, зокрема, представники "Свободи" та громадського корпусу "Азов". Між ними і начебто людьми від "Українського вибору" спалахує суперечка. Поліція не дає їй перейти у бійку.

Наразі пристрасті дещо вгамувалися, учасники форуму розійшлися, але поліція не залишає приміщення ОДА.

Варто зазначити, що кілька місяців тому проведення подібного форуму в Миколаєві закінчилося силовим протистоянням. Тоді проукраїнські активісти увірвалися до зали, де проходило зібрання, і закидали її димовими шашками, виникла штовханина, пошкоджено меблі.

Наразі невідомо, хто дав дозвіл проводити подібне зібрання в їдальні, та ще й в приміщенні ОДА.

А у липні "азовці" запобігли відкриттю осередку Медведчука у Вінниці.

Як вважають чимало політичних сил та окремих політиків, створена за підтримки Медведчука громадська організація "Украинский выбор - Право народа" загрожує національній безпеці і державності України, займається російським сепаратизмом і має бути заборонена. Зустрічі представників цієї організації зриваються правою молоддю й ветеранами АТО.

Після того як у квітні 2016 року суд зобов'язав перевірити "Украинский выбор" на сепаратизм, СБУ відкрило проти людей Медведчука кримінальне провадження за частиною 3 статті 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), частиною 1 статті 111 (державна зрада) і частиною 1 статті 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу.

Медведчук завжди виступав різко проти євроінтеграції України та Революції Гідності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: Азов і Свобода, блокування активістів Медведчука, Миколаїв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]