Пт, 2024-04-19, 10:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:30
Багато людей у Раді ненавидять Ситника і готові голосувати за що завгодно, лише б його звільнити - Малюська
Інші останні Кримінальні новини

Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що всі проблеми навколо законопроєкту про Національне антикорупційне бюро України пов'язані з негативним ставленням народних депутатів до персони директора НАБУ Артема Ситника. Депутати відмовляються врегулювати законодавчі прогалини у функціонуванні НАБУ.

"У тому вигляді, в якому він (законопроєкт. - Ред.) зараз є, він може бути ухвалений доволі  швидко. З одного боку, - тому що це виконання програми з МВФ, а з іншого, - доволі багато людей у Раді ненавидять Ситника і готові голосувати за що завгодно, лише б там тільки була норма, яка позбавить його повноважень", - розповів Малюська.

Законопроєкт уряду про звільнення директора НАБУ викликає здивування, в парламенті є інші ініціативи, - "слуга народу" Підласа

Міністр зазначив, що під час підготовки цього законопроєкту був присутній певний поспіх з боку уряду. Однак він пов'язаний з тим, що цей закон необхідно ухвалити до отримання траншу Міжнародного валютного фонду.

Уряд уже майже місяць обговорює з МВФ документ, але поки отримало від нього лише низку "технічних зауважень". По суті документа жодних заперечень немає. Ключовою дискусією в цих переговорах є процедура формування конкурсної комісії для обрання нового директора НАБУ, а не статус нинішнього глави.

"Мені насправді не дуже цікаво, які у кого відносини з НАБУ, які емоції навколо цього точаться. Єдине, що мене цікавить у цій історії - це те, що ненависть окремих депутатів до голови НАБУ може нам додати необхідну кількість голосів, щоб ухвалити хороший закон, який влаштує всю експертну спільноту", - заявив Малюська.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 584 | Додав: adminA | Теги: Набу, законопроєкт Кабміну, Малюська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]