Чт, 2024-04-25, 09:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:37
Байден - Порошенко, Яценюк і Гройсман спільно зможуть перетворити країну
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Віце-президент Сполучених Штатів Джо Байден після повернення з України записав відео, повідомивши в ньому про те, що метою його візиту в Україну було прагнення краще пізнати представників керівництва країни. Про це повідомляється на сторінці Білого дому в Facebook.

"Це була хороша поїздка, в ході якої я мав честь виступити у Верховній Раді – законодавчому органі України. Я зустрівся зі спікером Ради Гройсманом, президентом Порошенком і прем'єр-міністром Яценюком. Я приїхав туди, щоб дізнатися про цих людей, і я вважаю, що, працюючи разом, вони можуть створити по-справжньому вільну, єдину, демократичну Україну".

Під час свого візиту Байден запевнив керівництво країни, що США будуть з народом України в будь-якій ситуації: "Наша команда повернулася з України. Це була хороша поїздка. Великою честю було в останній день виступити перед законодавчим органом України – Верховною Радою. Останньою офіційною особою з США, яка виступала там до мене, – це був президент Джордж Буш-старший".

"Я сподіваюся, що депутати Ради сприйняли мою відвертість саме з тим змістом і духом, який я вклав у свої слова. Ця країна отримала другий шанс на побудову справжньої демократії. Багато хто з молодих депутатів цієї Ради були на Майдані і вимагали цього від тодішнього уряду. Тепер же вони в стані, що дозволяє їм зробити це самим", - сказав Байден.

"Однак перед ними є дві основні загрози: російська агресія і корупція, характерна для цієї системи. США готові допомогти ліквідувати обидві. І якщо це вдасться зробити, я впевнений, ця Рада увійде в історію як творець єдиної, демократичної і справді вільної України, такої, якою Україна ще не була. Ось на що я сподіваюся. І я вірю в народ України, я вірю, що він зробить це", - додав Байден.

Нагадаємо, 7-8 грудня тривав дводенний офіційний візит Байдена до України, який експерти вже охрестили "антикорупційним". Він зустрівся з президентом Петром Порошенком, а також з мером Києва Віталієм Кличком, молодими українськими реформаторами, представниками неурядових організацій, а наприкінці дня провів спільну нараду та брифінг з прем'єром Арсенієм Яценюком, а 7 грудня - виступив у Верховній Раді.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: перетворити країну, Яценюк і Гройсман, Байден, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]