Чт, 2024-04-25, 03:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:46
Байден проведе переговори із союзниками по НАТО - обговорять ситуацію в Україні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент США Джо Байден проведе переговори із союзниками по НАТО для обговорення ситуації в Україні та загрози вторгнення Росії.

Про це повідомили в офісі прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Зазначається, що 18 лютого Байден проведе зустріч із лідерами Канади, Франції, Німеччини, Італії, Польщі, Румунії, Великої Британії, Європейського Союзу та НАТО для обговорення України.

«Удар безпілотника або хіматака». Росія готує привід для вторгнення в Україну — Блінкен

Трюдо головуватиме на засіданні Групи реагування на інциденти, пов’язані із незаконною блокадою.

Росія стягує війська до українських кордонів із кінця жовтня 2021 року. 16 лютого CNN з посиланням на дані української розвідки повідомив, що на кордонах перебуває понад 148 тисяч російських військових, у тому числі понад 126 тисяч сухопутних військ, але для повномасштабного вторгнення їх недостатньо.

Західні партнери Києва стурбовані можливими планами масштабного вторгнення РФ і попереджають про запровадження жорстких санкцій щодо Москви. РФ офіційно заперечує плани здійснити масштабне вторгнення в Україну, продовжуючи надавати військову допомогу угрупованням «ДНР» та «ЛНР» на сході країни.

Війна розпочалася. Яких збитків Путін вже завдав Україні

11 лютого держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія направила додаткові сили на кордон з Україною і може розпочати вторгнення будь-якої миті, зокрема під час зимових Олімпійських ігор у Пекіні.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що країна готова захищатися від вторгнення Росії незалежно від дати.

15 лютого Росія оголосила про повернення на бази військових Західного та Південного округів. Також у РФ стверджують, що підрозділи Південного військового округу повертаються з навчань в окупованому Криму. Водночас, за даними американської та британської розвідок, стягування військ до українського кордону продовжується.

У Кремлі у відповідь сказали, що такими заявами, «на жаль, продовжується нагнітання напруженості».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 461 | Додав: adminA | Теги: Байден, НАТО, Союзники, україна, переговори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]