Чт, 2024-03-28, 11:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:12
Банки і офіси грабують сепаратисти. Їм роздадуть зброю
Інші останні Кримінальні новини

Зброю на Донеччині сепаратисти обіцяють роздавати усім, хто "має військову підготовку". Тим часом прибічники "Донецької республіки" грабують банки і офіси.

Шестеро людей загинуло і ще 15 з вогнепальними пораненнями доставлені в лікарні під час проведення антитерористичної операції в Краматорську 3 травня. Це дані, оприлюднені прес-службою Донецької ОДА на ранок 4 травня.

Поки що невідомо, з якого боку жертви, немає інформації і про загиблих в інших містах Донеччини, де триває антитерористична операція (АТО).

Найбільш напружена обстановка наразі в Краматорську. Великі промислові підприємства міста до понеділка припинили роботу. Також 4 травня в місті не працює громадський транспорт і деякі продовольчі магазини.

Серед мешканців міста зростає паніка - бойові дії розгортаються прямо на вулицях, повідомляє прес-служба ОДА. У суботу перестрілка відбувалася і в невеликому містечку Костянтинівка, що поруч з Краматорськом.

Під час проведення АТО в Краматорську визволена телевежа, відновлено мовлення українських каналів. Перестрілки в суботу було чути і в Слов’янську. Місто повністю оточено військовими. Утім, інформація щодо перебігу операції та очищення міста від бойовиків доволі суперечлива.

Приватбанк в Маріуполі згорів вщент

Секретар РНБО Андрій Парубій напередодні заявив, що антитерористична операція після Слов’янська та Краматорська продовжиться і в інших містах Донеччини. У зв’язку з цим зростає напруга серед мешканців великих міст.

Постійні повідомлення в ЗМІ про ранених та загиблих, суперечливі коментарі про збільшення військової техніки в тому чи іншому місті загострюють обстановку, люди живуть в стані постійної тривоги та очікуванні військових дій.

Найбільш напруженою на сьогодні залишається ситуація в Слов’янську, Краматорську, Маріуполі та Донецьку. В ніч на неділю в Маріуполі, як повідомляють очевидці в соціальних мережах, велася перестрілка, центр палав, горіли шини.

Також минулої ночі невідомі підпалили центральний офіс Приватбанку, будинок ущент згорів. На даний момент невідомо, хто стріляв і що вибухало в центрі міста. Також надходить суперечлива інформація про початок АТО.

Деякі ЗМІ з посиланням на джерела в силових відомствах водночас спростовують інформацію про антитерористичну операцію в Маріуполі. Лунають припущення, що безлади на вулицях були зрежисовані. Однак ефекту будо досягнуто: люди перебувають в паніці.

Напад на "офіс Тарути"

Нові озброєні напади бойовиків на силові відомства та офіси приватних компаній сталися і в Донецьку. Увечері 3 травня сепаратисти, озброєні битами та арматурою, вкотре штурмували і захопили обласне відділення СБУ.

Також в суботу увечері в Донецьку агресивний натовп розгромив офіс корпорації "Індустріальний союз Донбасу", власником якого сепаратисти вважають губернатора Донецької області Сергія Таруту. Усередині будівлі агресивні молодики влаштували погром. Вони розбили вікна, розгромили меблі і комп'ютерну техніку, винесли весь алкоголь і знайдені ікони.

Утім, сепаратисти "насолили" не зовсім тим, кому хотіли. Річ у тім, що Тарута ще в 2010 року продав контрольний пакет акцій ІСД російським інвесторам. Тепер українському бізнесмену та його партнеру Олегу Мкртчану належить лише 49 відсотків акцій.

У сепаратистів багато зброї

Згідно з інформацією прес-служби Донецької ОДА та обласної міліції, розбійні напади злочинців, які називають себе прибічниками "Донецької народної республіки" стають дедалі частішими. Кримінальну обстановку може погіршити і рішення керівництва "республіки" (ДНР) про надання зброї своїм прихильникам, які запишуться в "народне ополчення".

Про це на мітингу в суботу заявив представник тимчасового уряду ДНР Деніс Пушилін. За його словами, зброю отримають всі, хто пройшов військову підготовку. Нещодавно, 30 квітня, за повідомленням російських та українських інформагентств, Пушилін відвідав Москву. На прес-конференції в російській столиці Пушилін сказав журналістам "В нас достатньо людей та зброї , щоб відстояти інтереси", - повідомляють ЗМІ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: банки, зброю, грабують сепаратисти, Офіси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]