Пт, 2024-04-19, 17:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:26
Банківські рахунки, пов'язані зі справою Магнітського, Литва заморозила
Інші останні Новини світу
Правоохоронні органи Литви заморозили кошти на рахунках у рамках розслідування справи про розкрадання бюджетних грошей, яку розкрив юрист британського фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський, який помер у московському ізоляторі "Матроська Тиша" в 2009 році, повідомляє РИА "Новости".

Влітку минулого року Hermitage Capital звернувся до прокуратури шести країн з проханням заморозити рахунки в банках, через які в 2008 році, можливо, переказувалися вкрадені гроші. Hermitage звинувачує банки у трьох країнах Балтії, а також в Австрії, Фінляндії та на Кіпрі. Звернення Hermitage Capital Генпрокуратура Литви отримала електронною поштою, вже наступного дня було розпочато досудове розслідування.

"Заморожені рахунки всіх офшорних компаній, які робили транзакції через банк Ukio bankas. Це було зроблено 28 вересня, коли ми отримали справу з Генеральної прокуратури у зв'язку з тим, що центральний офіс банку розташований в нашому місті. Мова йде про невелику суму, не більш як 100 тисяч доларів", - повідомив прокурор Каунаської окружної прокуратури Донатас Пузінас. За його словами, підозрюваних у цій справі немає, а всі рахунки керувалися з Росії та України, де їх і відкрили, оскільки у Ukio bankas там є філії. Литовські громадяни в цій кримінальній справі поки що не фігурують.

"Через рахунки офшорних компаній в Ukio bankas через Литву було переказано близько 13 мільйонів доларів. За литовським законодавством, якщо доходи були отримані злочинним шляхом і це доведено, то встановлена сума потім може бути конфіскована у компанії. Ми також розглядаємо і питання співучасті банку в цьому злочині", - зазначив прокурор.

Що стосується долі "заморожених" коштів, то Пузінас зазначив, що остаточне рішення ухвалюватимуть, коли буде завершено розслідування. "Складно сказати, чи будуть передані кошти Росії. Треба буде дивитися, чи є Росія підписантом відповідних міжнародних конвенцій. Я пам'ятаю ще одну справу, яка була пов'язана з грошовими коштами з Росії, тоді було ухвалено рішення про передачу цих коштів литовській державі", - сказав прокурор.

Зазначимо, 9 січня у Швейцарії заморожено рахунки фігурантів "справи Магнітського" - "недоторканних", можливо, винних у загибелі аудитора Hermitage Capital.

Як повідомлялося раніше, на сайті Білого дому з'явилася петиція, яка закликає долучити до "списку Магнітського" російського президента Володимира Путіна.

Ухвалення "акту Магнітського" отруює російсько-американські відносини, тягне їх у минуле, відповів Путін.

"Це, безумовно, недружній щодо Російської Федерації акт", - сказав Путін.

Справа не в чиновниках, які мають нерухомість і рахунки в закордонних банках, запевнив президент. Просто один антирадянський закон (Джексона - Веніка - ред.) замінили іншим антиросійським ("Закон Магнітського" - ред.), вважає президент.

У відповідь на ухвалений США "акт Магнітського" проти порушників прав людини в Росії, Путін підтримав закон, що забороняє американцям усиновляти дітей з РФ.

Зазначимо, що фінансові санкції щодо російських чиновників, запроваджені американським "законом Магнітського", будуть застосовуватися і європейськими банками, пов'язаними з США, заявила депутат Європарламенту Крістійна Оюланд.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1113 | Додав: adminA | Теги: банківські рахунки, литва, справою Магнітського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]