Пт, 2024-03-29, 12:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:42
Батальйон кримських татар буде воювати в Криму, Туреччина допоможе
Інші останні Новини з регіонів України

Кримськотатарський батальйон виконуватиме завдання поставлені Генштабом, але основне завдання - охорона кордону Криму в самому Криму. Про це заявив в інтерв'ю Одеському кризовому медіа-центру один із координаторів блокади Криму, власник телеканалу ATR Ленур Іслямов.

У кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана будуть служити 560 осіб. Батальйон очікує присвоєння номера військової частини і вже отримує волонтерську допомогу, а Міноборони Туреччини передало 250 комплектів військової форми.

За словами Іслямова батальйон завдаватиме ударів безпосередньо в Криму.

"Завдання цього батальйону - наносити удари таки чином, де ми тільки можемо знати. Ми знаємо в Криму всі стежки і джерела. Від кримських татар чекають у Криму, що ми будемо наближати його звільнення. Якщо нам кажуть: чекайте 3-4 роки на міжнародному рівні, ми хочемо, щоб це відбулося за рік. Через 3-4 роки Росія буде повністю спустошена. Ми хочемо, щоб це відбулося за рік", - повідомив він.

Іслямов також заявив, що Туреччина надасть допомогу у формуванні в Україні добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана. Про це він розповів в тому ж інтерв'ю, проте через деякий час після публікації один з фрагментів інтерв'ю став недоступний, однак зберігся в кеші Google.

На питання, чи підтримує Туреччина дії кримськотатарських активістів, Іслямов відповів ствердно. "Дуже підтримує. Ось в п'ятницю вже військова форма прийде. Вже нас починають укомплектовувати. Турецький уряд розуміє, що Україна поки не може так швидко реагувати", - заявив Іслямов.

"У п'ятницю до нас прибуває перша партія турецької військової форми. Міністерство оборони України поки ще тільки свербить, турецьке Міноборони вже нас починає підтримувати. Ми отримуємо 250 комплектів форми, черевики", - додав активіст.

Нагадаємо, що минулих вихідних Іслямов анонсував створення кримськотатарського батальйону, який увійде до лав ЗСУ. Як відомо, Іслямов є одним з координаторів громадянської блокади Криму, організованою кримськими татарами і цивільними активістами, у тому числі "Правим сектором". Окупанти в Криму заочно звинуватили його в диверсійної діяльності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: батальйон кримських татар, воювати, Туреччина, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]