Пт, 2024-04-19, 01:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:05
"Батьківщина" і "Самопоміч" відмовляються працювати з Яценюком. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Фракції парламентської коаліції "Батьківщина" і "Самопоміч" не мають наміру співпрацювати з урядом під головуванням Арсенія Яценюка, заявляє заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Вперше кожна фракція висловилася, чи готова вона працювати з цим урядом. Виходячи з відповідей (відповіді в принципі були передбачувані), ні фракція "Батьківщина", ні фракція "Самопоміч" з цим прем'єром працювати не буде", - заявив Соболєв журналістам після зустрічі керівників фракцій коаліції з головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом і Яценюком в п'ятницю в парламенті.

Парламентар зазначив: "Ясно, що "Народний фронт" заявив, що вони будуть працювати з цим прем'єром, а "Блок Петра Порошенка" (фракція "Блоку Петра Порошенка" - ред.) вимагає переформатування уряду".

Відповідаючи на запитання, чи будуть фракції "Батьківщина" і "Самопоміч" виходити з коаліції, раз не хочуть працювати з урядом Яценюка, депутат сказав: "У разі, якщо залишається цей прем'єр і ця економічна політика - ми в цей уряд не підемо (не будемо висувати своїх кандидатів в уряд - ред.)".

У той же час, за словами Соболєва, питання входження в коаліцію "буде розглядатися окремо, коли буде прийнято рішення, в тому числі і "Блоком Петра Порошенка" і "Народним фронтом", чи готовий "Народний фронт", якщо у відставку піде Яценюк, працювати в коаліції".

Нардеп сказав, що відповідь на це питання на зустрічі була не така, як раніше: "Вони заявили, що будуть думати, виходячи з ситуації, яка склалася".

Соболєв також розповів, що під час зустрічі обговорювалося питання, що треба щось міняти. "На жаль, тут ми не знайшли єдиної мови, оскільки заява Арсенія Петровича полягала в тому, що все йде правильно".

За його словами, позиція інших фракцій коаліції, крім "Народного фронту", протилежна: "Ми рухаємося в неправильному напрямку, ми готові послухати уряд і це, швидше за все, відбудеться в понеділок, що уряд пропонує змінити в економічній стратегії, в бізнесовій стратегії, в податках, соціальній політиці".

"У понеділок продовжиться відкрита розмова", - підсумував Соболєв.

У свою чергу, лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак повідомив, що на зустрічі прем'єр-міністр запевнив, що Кабінет міністрів надасть парламенту чіткий план дій на 2016 рік і попросив, щоб фракції коаліції підтримали реформи уряду.

За словами Бурбака, програма дій уряду стане базою для розробки доповнень до коаліційної угоди.

Він також висловив думку, що фракції коаліції повинні підтримувати урядові законопроекти. Говорячи про це, парламентар повідомив, що за результатами минулого року підтримка урядових законопроектів становить всього 36%, тоді як в інших країнах, де проходили такі важливі реформи, підтримка була 90%.

"Я думаю, що на наступному тижні всі комітети пройдуть за звітом уряду, всі міністри відзвітують на відповідних комітетах", - припустив Бурбак.

Зазначимо, фракції парламентської коаліції "Самопоміч" і "Батьківщина" давно наполягають на відставці Кабміну на чолі з прем'єром. Сам Яценюк раніше заявив, що виступає за оновлення коаліційної угоди у Верховній Раді України.

Раніше сьогодні прем'єр заявляв, що Кабінет міністрів України піде у відставку в повному складі в разі, якщо Верховна Рада України прийме рішення про його переформатування.

"Ми чітко заявили наступне: ми всі прийшли однією командою, і ми будемо працювати далі однією командою, і якщо буде прийнято рішення про те, що ця команда повинна бути змінена, ми підемо всі разом. Але ми будемо боротися до останнього", - підкреслив Яценюк.

Садовий вимагає відставки уряду і новий склад Кабміну

Міський голова Львова і лідер партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий заявив, що виступає за відставку уряду і формування нового складу Кабінету міністрів України.

"У цій ситуації вихід очевидний, і його запропонувала партія" Об'єднання "Самопоміч" - відставка Кабміну, визначення нових завдань, обрання нового прем'єра і нового складу уряду", - сказав Садовий в п'ятницю у щотижневому відеозверненні до жителів Львова.

На його думку, це "єдиний спосіб не довести ситуацію до розвалу коаліції в парламенті, нестабільності в країні і нових виборів".

Садовий наголосив, що чинний уряд "вичерпав ліміт довіри з боку українців".

"Маючи на старті безумовну підтримку з боку громадян, парламенту і міжнародних організацій, на жаль, нинішній склад Кабміну, незважаючи на незначні успіхи, явно не виправдав очікувань. А інформація про корупцію, яку озвучив міністр економіки Айварас Абромавичус, є, на мою думку, лише вершиною айсберга", - підкреслив Садовий.

Нагадаємо, 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Ігоря Кононенка, якого ЗМІ також називають "фінансовим поручителем" президента України.

Кононенко назвав емоційним рішення Абромавичуса і вважає його спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі МЕРТ.

У Національному антикорупційному бюро України порушили кримінальне провадження щодо заяви міністра економічного розвитку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: Батьківщина і Самопоміч, працювати з Яценюком, відмова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]