Вт, 2024-04-16, 12:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:39
“Безумовно, мова не може йти ні про яке подвійне громадянство із державою-агресором”- Кулеба
Інші останні Офіційні новини

Україні необхідне подвійне громадянство, але мова не може йти ні про яке подвійне громадянство з державою-агресором. Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі одного з телеканалів.

Україні необхідне подвійне громадянство, щоб зберегти зв'язок з мільйонами українців, які виїхали і почали нове життя в інших країнах. Якщо ми вже не можемо утримати їх географічно в Україні, давайте тоді утримаємо їх ментально і юридично - у нашому українському просторі. Безумовно, мова не може йти ні про яке подвійне громадянство із державою-агресором. Це табу. Це закрита тема. І це повинно бути чітко у законі прописано", - заявив міністр.

За його словами, у той же час, необхідно створити "серйозні фільтри" для отримання подвійного громадянства, щоб не можна було маніпулювати цим питанням.

"Питання подвійного громадянства - це питання збереження української ідентичності у світі і використання можливостей закордонних українців для розвитку України. Якщо ми цього не зробимо, то втратимо всіх цих людей, цей потенціал", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що Міністерство закордонних справ країни працює з Верховною Радою України над тим, щоб прийняти законопроект про подвійне громадянство.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 697 | Додав: adminA | Теги: Кулеба, держава-агресор”, подвійне громадянство | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]