Вт, 2024-04-16, 09:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:54
Безвізовому режиму може перешкодити закон про декларування
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський оприлюднив термінову заяву про ухвалення Верховною Радою низки "безвізових" законів.

Текст заяви поширено на офіційній сторінці представництва ЄС у Facebook.

Посол підтвердив, що всі три закони, ухвалені в четвер, відповідають вимогам ЄС.

"Я вітаю ухвалення в другому читанні законів про повернення та управління активами (4056), про арешт та спецконфіскацію активів (4054) та (змін до закону) про прокуратуру (4055). Ми чудово усвідомлюємо, яких серозних зусиль доклалися ті, хто зробив свій внесок у досягнення цього результату", - йдеться, зокрема, у заяві.

Водночас посол ЄС підкреслив, що виконання безвізових вимог на цьому не завершилося.

"Завершення цих зусиль потребує, щоби закон про електронне декларування (№3755) був приведений у відповідність до міжнародних стандартів", - наголосив він.

Також посол ЄС нагадав, що Україна має завершити формування керівного складу Нацагенції з питань протидії корупції та запустити роботу цього органу "в першому кварталі 2016 року".

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що вже в серпні українці зможуть подорожувати без віз. Як передає кореспондент УНІАН, про це Парубій сказав перед закриттям вчорашнього засідання ВР.

"Сьогодні великий день в історії парламенту, сьогодні великий день в історії України. Ми нарешті змогли поставити останню крапку в ухваленні "безвізових" антикорупційних законів", - сказав Парубій і додав, що "ми виконали наш обов'язок перед нашими побратимами, з якими були на Майдані".

Він наголосив, що було зроблено великий рішучий крок до безвізового режиму.

"Я переконаний, у серпні наші громадяни вже зможуть їздити за кордон без віз і себе почувати вільними людьми у вільному світі", - сказав Парубій.

Напередодні Рада не змогла скасувати прийнятий раніше закон (№3755) про скасування відтермінування введення електронного декларування державними службовцями. Зазначимо, Томбінський раніше розкритикував законопроект як такий, що "не відповідає антикорупційним зобов'язаннями, які взяло на себе керівництво України".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: декларування, закон, безвізовий режим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]