Чт, 2024-04-25, 00:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:07
Біля Авдіївки окупанти гатять з усіх видів зброї. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики 78 разів відкривали вогонь по позиціях українських сил, унаслідок чого одного військовослужбовця ЗСУ було поранено. Про це сьогодні зранку, 7 лютого, прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

Українські позиції в районі Авдіївки були обстріляні з 152-мм артилерії, танків, 120- і 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, на Донецькому напрямку під обстріл бойовиків з мінометів потрапили Троїцьке, Верхньоторецьке, Кам'янка, Луганське, Опитне і Зайцеве.

На Маріупольському напрямку з 122-мм артилерії, гранатометів і мінометів різних калібрів терористи обстріляли Богданівку, Новогригорівку, Лебединське, Водяне, Гнутове, Широкине і Мар'їнку. По Широкиному вогонь також вів танк, по Мар'їнці - БМП, а по Новотроїцькому - великокаліберні кулемети.

На Луганському напрямку гібридні російсько-окупаційні війська неодноразово обстрілювали з 122-мм артилерії Кримське. З мінометів і гранатометів бойовики били по Жовтому і Кримському. По Новозванівці стріляв танк.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ. Обидві сторони зазнали суттєвих втрат.

Внаслідок обстрілів Авдіївка залишилася без енергопостачання, електроенергії і тепла.

У місті оголосили надзвичайний стан.

Рятувальники терміново перекинули в Авдіївку додаткові технічні засоби, електрогенератори і польові кухні. Авдіївському коксохімічному заводу (АКХ), найбільшому в Європі коксохімічному підприємству, що зупинив роботу після обстрілів внаслідок знеструмлення, вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі й обігрів Авдіївки на коксовому газі.

При цьому через обстріли бригади електромонтажників довгий час не могли вийти в район пошкодження ЛЕП. Світло до Авдіївки повернули аж 5 лютого.

31 січня російсько-окупаційні війська продовжили безуспішні атаки, застосовуючи артилерію і міномети.

1 лютого сили АТО відбили ще кілька наступів бойовиків.

2-4 лютого не припинялися масовані обстріли та вилазки окупантів.

Повідомлялося, що незаконне збройне формування "Сомалі" втратило в районі Авдіївки близько 40% особового складу.

Крім того, під Авдіївкою ліквідували терориста на прізвисько Консул.

Довідка

24 грудня 2016 року окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі. Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

28 грудня сили АТО відбили атаку бойовиків біля Крутої Балки.

30 грудня українські вояки відбили дві вилазки під Попасною.

9 січня 2017 року ЗСУ придушили вилазку диверсантів біля Тарамчука.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: усі види зброї, окупанти, Авдіївка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]