Вт, 2024-03-19, 04:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:43
Біля берегів Австралії корабельна аварія: щонайменше 90 людей загинули
Інші останні Новини світу

Біля узбережжя Австралії затонуло судно із сотнями біженців. Щонайменше 90 нелегальних біженців вважаються загиблими внаслідок корабельної аварії в індонезійських водах на шляху з Шрі-Ланки до Австралії. За попередніми даними, вціліло лише 40 людей. А за даними служби безпеки судноплавства Австралії (AMSA), на судні могло перебувати 200 осіб.

"Ми вважаємо, що на судні перебувало до 200 біженців: 40 з них сидять на уламках судна, решта у воді, - заявив начальник поліції штату Західна Австралія Карл O'Каллаган. Судна з біженцями не призначені для далеких морських переходів і, як правило, перевантажені, тому досить часто люди в пошуках кращого життя ризикують потонути.

22 червня австралійським й індонезійським морякам вдалося врятувати 110 із 200 пасажирів судна, що перекинулося 21 червня біля узбережжя австралійського острова Різдва в Індійському океані. За даними представників рятувальних служб Австралії та Індонезії, на судні могли перебувати до 200 нелегальних мігрантів зі Шрі-Ланки.

Судна з мігрантами часто зазнають аварії біля берегів Індонезії через їхню перевантаженість і відсутність професійних лоцманів. Наприкінці грудня 2011 року неподалік узбережжя індонезійського острова Ява затонуло судно з нелегальними мігрантами на борту. Внаслідок корабельної аварії загинули близько 200 осіб.

Судно з мігрантами затонуло біля берегів Лівії, загинули 15 осіб, 40 вважаються зниклими безвісти. Подія сталася у районі портового міста Місрата. На борту перебували мігранти із Сомалі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: Австралії, 90 людей загинули, корабельна аварія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]