Ср, 2024-04-24, 23:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:59
Біля Донецька і Маріуполя бойовики застосовують гранатомети. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Про це сьогодні, 8 листопада, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За його словами, ситуація на Луганському напрямку залишалася спокійною, проте на Донецькому та Маріупольському напрямках зафіксували порушення режиму припинення вогню проросійськими бойовиками.

"На околицях Горлівки незаконні збройні формування застосовували стрілецьку зброю та гранатомети різних систем. Поблизу села Новоселівка Друга Ясинуватського району противник здійснив один постріл з 82-мм міномета. Також неспокійно в районі Донецького аеропорту, де активно працюють снайпери противника", – деталізував речник.

На Маріупольському напрямку, додав він, вчора ввечері бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї та гранатомета біля села Гранітне Волноваського району Донецької області.

Мотузяник наголосив, що заяви ватажків так званої "ДНР" про нібито застосування українською стороною реактивної артилерії не відповідають дійсності.

"Україна та її Збройні сили суворо дотримуються Мінських домовленостей, відповідно до яких установки "Град", "Ураган", "Смерч" та інше важке озброєння давно відведені на погоджену відстань від лінії розмежування", – підкреслив речник, додавши, що цей факт документально зафіксувала СММ ОБСЄ після проведення ретельної верифікації кожної одиниці відведеної техніки.

В той же час українські волонтери в соцмережах повідомляють, що бойовики в суботу застосовували зброю калібру 152 мм, внаслідок чого загинули 6 українських воїнів.

А відомий митець Юрій Журавель повідомляє, що протягом суботи, 7 листопада, у зоні АТО загинуло 15 українських військових.

Українська сторона СЦКК раніше заявила, що представники НЗФ ОРДО/ОРЛО продовжують дестабілізувати ситуацію: обстановка вздовж лінії розмежування сторін різко погіршилася, починаючи з 18 жовтня.

За період з 18 жовтня до 6 листопада українською стороною СЦКК зафіксовано 26 порушень режиму припинення вогню і 361 провокаційний обстріл бойовиками позицій ЗСУ та "сірої зони" з метою викликати вогонь підрозділів Збройних сил України у відповідь.

В СЦКК розцінюють провокативні дії бойовиків як цілеспрямовані кроки для дестабілізації ситуації, що можуть призвести до зриву процесу відводу озброєнь і подальшої ескалації конфлікту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: бойовики, Маріуполь, гранатомети, Донецьк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]