Чт, 2024-03-28, 17:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:33
Більше порушень, ніж на минулих виборах, зафіксували спостерігачі ENEMO
Інші останні Політичні новини
Спостерігачі ENEMO відзначають більшу кількість порушень на виборах в Україні, порівняно з попередніми виборами. Спостерігачі ENEMO на нинішніх парламентських виборах в Україні відзначають більшу кількість порушень, порівняно з виборами 2006, 2007 років і президентськими виборами 2010 року. Про це повідомив голова місії ENEMO Пітер Новотни на прес-конференції у рамках проекту "Виборча ніч 2012: перші враження, оцінки й коментарі".

"Ми спостерігали за виборами 2006 і 2007 років в Україні. Можна сказати, що на цих виборах порушень було більше", - сказав він. Новотни додав, що це може бути пов'язано зі змінами у виборчій системі. Він уточнив, що більше порушень було в одномандатних округах. Серед найбільш серйозних порушень голова місії ENEMO назвав купівлю голосів, "каруселі", підвезення виборців на автобусах, передає УНІАН.

За його словами, також були проблеми з бюлетенями - на деяких виборчих дільницях давали один бюлетень замість двох, а на одній дільниці спостерігачі зафіксували штамп "вибув" навпроти ВО "Свобода". Крім того, на деяких дільницях було виявлено застосування зникаючого чорнила. Новотни зазначив, що в Києві десятки людей не змогли проголосувати, оскільки не знайшли себе в списках, хоча отримали запрошення на вибори. За словами Новотни, місія підготувала два звіти про хід виборчої кампанії.

Попередні висновки й рекомендації місія надасть завтра на прес-конференції о 15.30. Він зазначив, що місія почала роботу з серпня, за виборами в Україні спостерігають 86 спостерігачів у 43 мобільних групах. Загалом, ENEMO в день виборів до парламенту України 28 жовтня провадила моніторинг на більш ніж 600 виборчих дільницях по всіх регіонах країни.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1032 | Додав: adminA | Теги: виборах, більше порушень, спостерігачі ENEMO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]