Ср, 2024-04-24, 15:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:40
Біржову приватизацію об'єктів ПЕК та групи "Г" Кабмін припинив до перегляду початкової ціни
Інші останні Економічні новини

Уряд України вирішив у місячний термін переглянути всі початкові ціни, встановлені для об'єктів приватизації групи "Г" і паливно-енергетичного комплексу (ПЕК).

"Продаж акцій об'єктів групи "Г" і паливно-енергетичного комплексу, що належать державі у господарських товариствах, на фондових біржах припиняється до перегляду початкової ціни", - йдеться в постанові Кабінету міністрів №612 від 19 серпня, оприлюдненій у п'ятницю 21 серпня.

Одночасно уряд вніс зміни в методику оцінки, згідно з якими початкова ціна пакетів акцій об'єктів групи "Г" і ПЕК, визначена держорганом приватизації (конкурсною, аукціонною комісією) з урахуванням результатів оцінки, проведеної відповідно до методики, підлягає перегляду.

Відповідне рішення про перегляд ухвалює або сама конкурсна (аукціонна) комісія, або робоча група з підготовки рекомендацій та пропозицій до проектів рішень Кабінету міністрів відносно приватизації та умов продажу об'єктів держвласності, що підлягають приватизації (якщо рішенням робочої групи встановлена велика ціна, ніж розрахована початкова).

Як повідомлялося раніше, днями прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив скасувати продаж 5% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), призначену на 26 серпня на фондовій біржі "Перспектива", і розробити нову методологію оцінки.

"Я не можу допустити заниження вартості цього об'єкта. Я не можу допустити старих правил гри з приватизації об'єктів державної власності ... Ми повинні йти за високими стандартами приватизації та залучення справжнього інвестора. Щоб ФДМ отримав реального інвестора, нам необхідні сильні інвестиційні менеджери та консультанти, які по всьому світу допоможуть нам залучити інвестора і взяти за цей об'єкт не 500 млн доларів, як визначена стартова вартість", - сказав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, групи Г, початкова ціна, біржова приватизація об'єктів ПЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]