Чт, 2024-04-25, 12:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:06
Бізнесмен заперечує інтерв'ю - Коломойський дав характеристику Порошенку, відхрестився від Корбана та обізвав Тимошенко - ЗМІ
Інші останні Політичні новини

Український мультимільярдер, співвласник дніпропетровської фінансово-промислової групи "Приват" Ігор Коломойський заявив, що потрапив під удар Петра Порошенка, бо не погодився на співпрацю з ним. Про це він заявив 21 листопада 2015 року в інтерв'ю європейській версії видання Politico.

Він зазначив, що Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Сергій Льовочкін та Дмитро Фірташ стали на те місце, яке їм відвів Порошенко, - залежних людей.

Він також заперечує, що було завдано удар по "його людині", лідерові партії "УКРОП" Геннадію Корбану, він назвав його незалежним у своїх діях, а те, що журналісти продовжували їх зв'язувати - "загальною оманою".

Окремо він розповів про стан українського бізнесмена Фірташа.

"Подивіться на Фірташа у Відні. Я бачив його кілька разів протягом останніх місяців. Він у жахливому стані, почувається морально пригніченим, без жодного бажання боротися. Єдине, про що він думає, - це як уникнути екстрадиції до США", - зазначив Коломойський.

Нагадаємо, 5 листопада підозрюваного у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів (в т.ч. створенні злочинної організації) Корбана відпустили під домашній арешт. У свою чергу Коломойський повністю перебрався жити до Швейцарії.

Окрім того група Коломойського також ворогує з іншим дніпропетровським олігархом Віктором Пінчуком, зятем президента України у 1994-2005 роках Леоніда Кучми. Адвокати Пінчука звинувачують його у причетності до замовних вбивств, побиття та залякування, що мали місце 2003 року.

Ще одним опонентом Коломойського вважається голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, бо боровся з ним проти монополізації внутрішніх пасажирських авіаперельотів, а також звинувачує у контрабанді та ухиленні від сплати податків. 14 грудня бізнесмен виграв у Саакашвілі суд, опротестувавши претензії на свою адресу, з якими екс-президент Грузії виступив на телеканалі "1+1".

Голова Адміністрації президента Борис Ложкін взаємини Порошенка з Коломойським визначає як "деолігархізацію". "...Деолігархізація - це ж не ліквідація конкретних бізнесів конкретних осіб. Це розділення влади і бізнесу. Коломойський може залишатися одним з найбільших бізнесменів країни. І якщо він буде платити податки, розвивати свій бізнес то я вважаю, що держава буде і його, і інших бізнесменів підтримувати", - сказав він.

Раніше голова парламентського Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка з посиланням на слова очільниці НБУ Валерії Гонтарєвої заявив, що Нацбанк може націоналізувати "Приватбанк" у тому випадку, якщо його акціонери не виконуватимуть своїх зобов'язань.

Коломойський назвав єдину різницю між Порошенком і Януковичем

Підприємець також розповів про різницю між колишнім і нинішнім президентами України.

"У Порошенка гарна освіта, добра англійська й немає судимості", - цитує видання бізнесмена.

Усе інше, за його словами, те ж саме: "І та сама кров, і та сама реінкарнована плоть. І якщо Янукович був диктатором люмпенів, то Порошенко - освічений узурпатор, раб і заручник своєї абсолютної влади".

"Вона - повія". Коломойський ображений на Тимошенко через її відмову виходити з коаліції

За словами бізнесмена, у серпні він зустрічався з лідером "Батьківщини" екс-прем'єром Юлією Тимошенко в одній із країн Європи. Під час перемовин він нібито пропонував їй спільно протистояти політиці Порошенка. Однак вона, за версією Коломойського, нібито відмовилася виходити зі складу правлячої коаліції, вочевидь розраховуючи в майбутньому очолити Кабмін замість Арсенія Яценюка.

"Ми розмовляли про Україну, про її амбіції", - сказав Коломойський.

Він заявив, що розмова на тему її підтримки не мала продовження, оскільки вона не залишила б коаліцію.

"Я не міг підтримати її, тому що вона - повія. Неможливо бути трішки вагітною. Неможливо в один і той самий час претендувати на опозиційність й при цьому входити до складу уряду", - сказав Коломойський.

За його словами, це є аморальним, однак, з погляду Тимошенко, - політично виправданим.

Він вважає, що завдяки такій політичній позиції Тимошенко наразі може отримати призначення прем'єр-міністром.

"Вона має шанс стати прем'єром чи навіть президентом, хоча не секрет, що вона не стає молодшою", - зауважує Коломойський.

При цьому Тимошенко заперечує будь-які контакти з Коломойським.

Коломойський заявляє, що не давав скандального інтерв'ю Politico

Колишній голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський не давав скандального інтерв'ю виданню Politico.

Про це він повідомив у коментарі ТСН.ua.

"Інтерв'ю, звичайно, гостре та місцями смішне, але хочу багатьох засмутити: я не давав інтерв'ю жодній газеті Politico. Зараз консультуюся з адвокатами стосовно своїх подальших дій у зв'язку з виходом цього матеріалу", - сказав бізнесмен.

Інтерв'ю, яке начебто дав Ігор Коломойський, вийшло у європейській версії газети та на сайті Politico та містило декілька резонансних та скандальних заяв. Цей матеріал активно цитували українські ЗМІ.

Зазначимо, що Politico – авторитетне американське видання. Його європейська версія була створена разом із видавничим домом Axel Springer наприкінці 2014 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: Коломойський, корбан, тимошенко, ЗМІ, характеристика Порошенку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]