Пт, 2024-03-29, 15:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:03
"Блок Порошенка" готовий до зміни Кабміну і перевиборів. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

"Блок Петра Порошенка" готовий і до зміни уряду, і до перевиборів парламенту. Про це ввечері 28 грудня в ефірі "Свободи слова" на ICTV заявив лідер БПП Юрій Луценко. За його словами, Україна справді опинилася в катастрофічній економічній ситуації.

"Як з цього вийти? У всьому світі із цього виходять однаково: або зміни в уряді, які дадуть йому більшу ефективність, або перевибори, формування нової коаліції і уряду. Ми готові і до того, і до того", - заявив Луценко.

За його словами, країні слід вирішити оперативні питання, і після цього почнуться серйозні розмови про Кабмін.

"Після прийняття нових податків, бюджету, нових траншів МВФ, без яких країна просто розлетиться, фінансова система потребує вливань МВФ, бо долар коштуватиме по 100 гривень, ми сядемо у трикутнику "парламент-президент-уряд" і говоритимемо про новий уряд", - заявив Луценко.

За його словами, БПП непринципово, чи очолюватиме новий уряд Арсеній Яценюк, чи хтось інший.

Нагадаємо, 25 грудня Верховна Рада ухвалила держбюджет на 2016 рік з дефіцитом 3,7% ВВП, з доходами 595 млрд грн. Перед цим парламент ухвалив новий Податковий кодекс і низку "бюджетних" законів.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що після ухвалення бюджету перед парламентом стоїть нове завдання - провести ротацію в уряді.

А прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк упевнений, що народні депутати надали вотум довіри обраному шляху реформ.

Луценко назвав головні завдання наступного року

"Те, що ми бачимо в останні дні з екранів телевізорів, показує, що в Україні немає ні судів, ні адвокатів, ні вироків, ні його захисту. Для того щоб змінити ситуацію, парламент вже направив до Конституційного суду зміни до Конституції, згідно з якими всі судді повинні пройти тестування, після чого залишаться чесні, професійні і, бажано, всі нові. Якщо це відбудеться, країна отримає справедливість", - зазначив він.

Другим пріоритетом парламенту на 2016 рік політик вважає охорону здоров'я. "У цій сфері не зроблено фактично нічого і вона знищена. Система охорони здоров'я функціонує тільки тому, що люди самі фінансують лікарів і закупівлю необхідних препаратів. Цьому треба покласти край", - вважає він.

Водночас він загострив увагу на тому, що парламент, нехай і в порушення бюджетного кодексу, вніс важливі зміни щодо податкових ставок і адміністрування податків вже з 1 січня 2016 року.

"Ми могли б стати в позицію, що всі нововведення вводяться тільки з 2017 року, тому що до липня ми нічого не змінили, і нехай країна живе так, як живе. Ми вважаємо, що обіцяне нами зменшення вдвічі навантаження на фонд заробітної плати повинно було відбутися вже. Як і спрощення порядку повернення ПДВ. Це невеликий, але шанс для виходу з кризи. Ми не вибирали між чорним і білим, ми вибирали між можливістю змін і залишенням ще на рік існуючої системи, яка нікого не влаштовує", - сказав Луценко.

Він вважає, що парламент "зобов'язаний вже в першому кварталі 2016 року прийняти новий Податковий кодекс".

На його думку, новий Податковий кодекс має дати змогу розвиватися українському бізнесу і залучати в країну зовнішніх інвесторів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 806 | Додав: adminA | Теги: зміна Кабміну, перевибори, Блок Порошенка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]