Пт, 2024-04-19, 15:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
Боевики пытались атаковать Марьинку и Майорск. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики відкривали вогонь 35 разів.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Впродовж минулої доби бойовики 35 разів обстріляли позиції сил АТО, а також двічі вступали із нашими підрозділами у бойові зіткнення", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, близько 19.00 незаконне збройне формування чисельністю до 30 осіб під прикриттям 82-мм мінометів намагалось порушити межі оборони сил АТО біля Майорська. В ході двогодинного бою нападники зазнали втрат і відступили.

В той самий час невелика група бойовиків здійснила схожу спробу на підступах до Мар’їнки. Також безрезультатно та з втратами.

Впродовж ночі під вогонь НЗФ потрапили позиції військових біля Донецька та Горлівки. Терористи вели прицільний та неприцільний вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів у районі Луганського, Троїцького, Майорська, Зайцевого, Новгородського, Мар’їнки та Опитного.

Працювали й ворожі снайпери. Також підрозділи сил АТО біля Новгородського були прицільно обстріляні з озброєння БМП та зенітних установок. Біля Мар’їнки бандити били по наших позиціях із 82-мм мінометів.

З опівночі вже зафіксовано принаймні 5 збройних провокацій з боку російсько-терористичних бандформувань, зазначили в штабі.

22 грудня близько 100 бойовиків терористичної організації "ДНР" разом з танками і БТРами увійшли в село Комінтернове (перебуває в "сірій зоні"), що поблизу Маріуполя. Своєю чергою "Міноборони ДНР" спростувало інформацію про захоплення їхніми бойовиками цього села.

Бойовики, які захопили Комінтернове, не допустили до роботи в цьому районі представників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ і відкрили вогонь по позиціях Збройних сил України. Як поінформували в штабі АТО, диверсійно-розвідувальна група бойовиків здійснила спробу проникнути з Комінтернового на підконтрольну силам АТО територію. Зав'язався бій, і терористи відступили.

Журналіст Андрій Цаплієнко назвав те, що відбувається в даному населеному пункті, "повзучою окупацією".

Зазначимо, що на тлі цих подій, 22 грудня, у Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи було досягнуто домовленість про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. "Ключова проблема, яка досі лишається без вирішення - це продовження обстрілу на лінії зіткнення. Саме тому є домовленості про повний і беззастережний режим тиші, починаючи з 00.00 в ніч з 22 на 23 грудня 2015 року. Ця ініціатива потрібна, в першу чергу, мирним жителям Донбасу, щоб вони могли в мирі зустріти Різдво Христове та Новий рік", - розповіла прес-секретарка Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

23 грудня Україна офіційно звернулася до представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі в Мінську, до СММ ОБСЄ з вимогою зафіксувати грубе порушення російсько-терористичними військами "режиму тиші" в середу на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: Атака, Боевики, Майорск, марьинка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]