Сб, 2024-04-20, 10:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:30
Бойовики 9 разів порушили перемир'я. Б'ють з гранатометів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Минула доба в зоні антитерористичної операції не була повністю спокійною. Якщо з опівночі і майже до 18 години терористи дотримувалися перемир’я, то ввечері українські позицій на Артемівському напрямку знову обстрілювали.

Про це повідомляє у Facebook прес-центр АТО.

"Так, близько 18-ї і 19-ї години під вогонь снайперів, стрілецької зброї і гранатометів ворога потрапили наші опорні пункти у Майорську. Також зі стрілецької зброї майже о 19-й годині, бойовики вели вогонь по українських позиціях у Зайцевому. А о 18.55, 21.40 та 22.30 противник обстріляв опорні пункти сил АТО в Лозовому зі стрілецької зброї. Крім того, близько 23-ї години, найманці з гранатометів били по українських підрозділах у селищі Луганське", - йдеться у повідомленні.

На Луганському напрямку о пів на одинадцяту вечора бойовики також застосовували гранатомет неподалік Сокільників.

Окремо слід відзначити і провокаційні дії проросійських бандформувань. Близько 18-ї години, на окупованій території найманці вели інтенсивний вогонь зі стрілецької зброї неподалік лінії розмежування в напрямку селища Зайцеве. А о 18.40 автоматичний гранатомет бойовиків працював у районі населеного пункту Луганське. 30 гранат, випущених бойовиками, лягли за 300 метрів від позицій українських військових.

Загалом упродовж минулої доби незаконні збройні формування 9 разів порушили перемир’я.

А вже у середу з опівночі і до 6-ї ранку в зоні АТО випадків застосування зброї не було.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилася про припинення вогню на Донбасі з початком нового навчального року в школах.

29 серпня бойовики вперше не використовували озброєння калібру понад 100 мм.

Штаб АТО останнім часом відзначає стабілізацію ситуації на Донбасі. За даними Спільного центру контролю і координації, режиму припинення вогню повністю дотримуються обидві сторони конфлікту.

А ось моніторингова місія ОБСЄ не підтверджує повного дотримання перемир'я.

При цьому президент Петро Порошенко заявив, що 5 вересня - "перший тиждень, коли на фронті не стріляють і коли нарешті почали працювати Мінські домовленості".

9 вересня в штабі АТО заявили, що кількість обстрілів сил антитерористичної операції з боку бойовиків в даний час мінімальна за останні півтора року.

10 вересня прес-центр АТО повідомив, що вперше за багато місяців в зоні АТО не було зафіксовано жодного обстрілу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: бойовики, гранатомети, перемир'я, 9 разів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]