Сб, 2024-04-20, 13:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:54
Бойовики атакували біля Авдіївки і Трьохізбенки. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом минулої доби російські найманці продовжили обстріли позицій ЗСУ, зафіксовано 43 обстріли, з них 37 на Донецькому напрямку та 5 - на Маріупольському.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

Бойовики і далі обстрілюють позиції сил АТО із забороненої Мінськими домовленостями зброї. По опорних пунктах поблизу Опитного, Авдіївки, Луганського та Зайцевого терористи здійснили 12 мінометних обстрілів. Під мінометним вогнем опинились захисники шахти "Бутівка" та позиції "Зеніт".

З БМП ворог вів вогонь по бійцях ЗСУ біля Луганського.

Зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів різних систем проросійські бойовики обстрілювали укріплення сил АТО неподалік Пісків, Миронівського, Новгородського, Троїцького, Красногорівки, Майорська та Верхньоторецького.

На Маріупольському напрямку бойовики активізувалися поблизу Широкиного, Старогнатівки та Мар’їнки.

Близько 19.00 ДРГ наблизилась до СП (спостережного пункту) ЗСУ в районі Трьохізбенки, що на Луганщині, на відстань до 200 м та відкрила вогонь зі стрілецької зброї. Особовим складом СП було відкрито вогонь у відповідь. О 19.35 противник припинив ведення вогню та відійшов на інший берег річки. Втрат серед наших бійців немає.

Нагадаємо, за минулу добу терористи 15 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції. На Донецькому напрямку "гаряче" було поблизу Авдіївки, де ворог обстрілював наші укріплення з мінометів калібру 82 мм. По опорному пункту в районі Опитного російські терористи вели вогонь з мінометів калібром 120 мм і автоматичного гранатомета. Позиції поблизу Луганського терористи обстріляли з міномета калібру 82 мм і БМП. А укріплення сил АТО в Пісках й Опитному були обстріляні зі стрілецької зброї.

Українські військові відбили напад терористів у районі Авдіївки

Поблизу Авдіївки ЗСУ відбили атаку ДРГ сепаратистів.

У повідомленні зазначається: "8 березня, протягом дня, поблизу населеного пункту Авдіївка, окупаційні війська, підтримувані Росією, відкрили вогонь із заборонених видів озброєння. На цих рубежах противник неодноразово застосовував важке озброєння - 82-мм і 120-мм міномети, а також танки.

Після одного з обстрілів українські позиції атакувала ворожа ДРГ, яка рухалася з боку Ясинуватої. Напад було відбито. Протягом 5-8 березня загинули щонайменше 9 бойовиків зі складу ДРГ, які діяли в напрямку Авдіївки. Крім того, поранень дістали 13 диверсантів.

Усі військовослужбовці Збройних Сил України разом роблять все від них залежне, щоб виконати свій військовий обов'язок. Українська армія здатна захистити територіальну цілісність України і дати гідну відсіч агресору. Сила духу воїнів, які б'ються за рідну землю, набагато потужніша, ніж зброя агресора".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: Авдіївка, бойовики, Трьохізбенка, атаки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]