Чт, 2024-03-28, 15:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:49
Бойовики гатять з гранатометів і зеніток. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики за добу в зоні проведення АТО порушили режим тиші 40 разів.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

"Напруженою була обстановка на околицях тимчасово окупованого Донецька. Українські опорні пункти піддалися обстрілу зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем в Опитному, Пісках, Авдіївці та на шахті Бутівка", - йдеться в повідомленні.

Українські позиції неподалік Мар'їнки бойовики обстріляли з зенітної установки. Також там працював снайпер терористів.

На Світлодарській дузі по укріпленнях сил АТО біля Майорського та Троїцького бойовики відкривали вогонь з міномета, гранатометів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку близько 20.00 бойовики зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів обстріляли українські опорні пункти в Трьохізбенці.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Напередодні повідомлялося, що НВФ практично без перерви обстрілювали сили АТО після заходу сонця з гранатометів, великокаліберних кулеметів. "Найгарячішою" точкою залишаються околиці Донецького аеропорту, де активізувалися снайпери, а в районі Пісок стріляли з танка.

Крім того, в районі Мар'їнки по опорних пунктах ворог вів вогонь з усієї наявної зброї. Окупанти використовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і навіть зенітні установки.

Раніше повідомлялося, що основні бойові дії в зоні АТО розгортаються на Донецькому напрямку - там бойовики скоїли цілу серію збройних провокацій на відрізку від Авдіївки до Пісків. Крім того, розвідка зазначала, що в районі міста Торез почали навчання танкові і мотострілкові підрозділи 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ. Після тривалого часу провокативних обстрілів сил АТО ситуацію на лінії розмежування можна схарактеризувати як "бойові дії низької інтенсивності".

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що терористичні угруповання на Донбасі хочуть захопити більше території, але Україна готова дати їм відсіч. "Якщо вони будуть порушувати Мінські угоди і будуть вести себе агресивно, перейдуть у наступ, то нам є чим їм відповідати", - сказав міністр.

Нагадаємо, 13 січня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, який мав бути запроваджений негайно. Перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (того ж дня, коли бойовики увійшли до села Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), була досягнута домовленість про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Однак через 11 годин після досягнення такої домовленості бойовики застосували проти сил АТО "Гради".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: зенітки, бойовики, гранатомети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]