Пт, 2024-04-26, 19:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:13
Бойовики готуються до війни "малими групами". ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За оперативними даними групи "Інформаційне Опір" протягом доби російсько-терористичні війська відкривали вогонь близько 35 разів. Найбільш активні обстріли противник вів на напрямках: Донецьке - 12 обстрілів; Луганське - 12 обстрілів; Дебальцевське - 7 обстрілів, повідомляє координатор групи Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Вогонь вівся в основному з мінометів (12 обстрілів) і РСЗВ (9 обстрілів). Менш активно використовувалася ствольна артилерія (7 обстрілів) і стрілецькі озброєння.

Російсько-терористичні війська проводять підготовку до активних бойових дій в холодну пору року, із застосуванням тактики використання "малих груп". З цією метою до складу сформованих ударних угруповань вводяться підрозділи зі складу військ спеціального призначення ЗС РФ, а також розгорнута широкомасштабна підготовка профільних фахівців із складу формувань бойовиків (підготовка проводиться як на території РФ, так і безпосередньо в зоні бойових дій). Створюються необхідні запаси матеріально-технічних засобів, бази і опорні пункти, ведеться цілеспрямована робота по централізації цього процесу. У цьому зв'язку відзначається присутність на території Донбасу низки відповідних "інструкторів" із спецслужб РФ, які займаються не тільки підготовкою бойовиків для ведення "війни малими групами", але й контролюють виконання поставлених завдань безпосередньо в зоні бойових дій.

У районі н.п.Донецк (район Піски - ДАП - Авдіївка), а також у районі н.п.Макеевка і Горлівка відзначається нарощування чисельності артилерійських підрозділів російсько-терористичних військ (в тому числі, реактивної артилерії). Триває вдосконалення системи управління вогнем. У районі н.п.Донецк відзначається зосередження артилерійського угруповання противника в 47-50 од. артилерії (з них 10-12 - РСЗВ).

Бойовиками за допомогою російських фахівців активно проводяться заходи з організації системи відновлення та ремонту озброєнь і військової техніки безпосередньо поблизу переднього краю. В той же час, в цьому відношенні противник стикається з серйозними труднощами (складності з логістикою, відсутність достатньої кількості фахівців-ремонтників і т.д.). Тим не менш, елементи відповідної ремонтної інфраструктури створені в районах Стаханов-Алчевськ-Перевальськ, Сніжне -Торез, Донецьк-Макіївка, Луганськ.

Тривають активні перестрілки в районі н.п.Трьохізбьонки і Щастя. Обидві сторони обмінюються артилерійськими ударами і активно застосовують важке піхотне озброєння. Північніше Луганська (Кам'янобрідський р-н) відзначено переміщення бронетехніки бойовиків (до 7 одиниць).

У районі н.п.Волновахи зафіксована активність бойовиків, які намагаються вести наземну розвідку передових позицій українських військ силами розвідувальних груп, а також застосовуючи технічні засоби розвідки.

У смузі Докучаєвськ-Новотроїцьке-Гранітне тривають обстріли і зіткнення між бойовиками і передовими підрозділами українських військ. У районі н.п. Гранітне противник обстріляв позиції українських військ з мінометів і стрілецьких озброєнь. Обстріли позицій українських військ з ствольної артилерії зафіксовані в районі на північний схід Миколаївки. Зафіксований обстріл бойовиками житлового району Докучаєвська.

На приморському напрямку триває контрбатарейна боротьба між артилерійськими підрозділами українських військ і російсько-терористичними військами, з метою завоювання вогневої переваги. Також контрбатарейна боротьба ведеться в районі Дебальцевського плацдарму, в смузі Піски - Авдіївка, а також Трьохізбьонки-Щастя-Станиця Луганська. Бойовики намагаються наносити вогневе ураження підрозділам українських військ не тільки на передових позиціях, але і в глибині бойових порядків.

З метою проведення дорозвідки цілей і коригування ведення вогню бойовики досить активно використовують як технічні засоби (включаючи БПЛА, особливо на Маріупольському напрямку, апаратуру радіолокаційної та оптико-електронної розвідки), так і спеціально підготовлені групи наземних коректувальників.

В районі Маріуполя бойовики намагаються діяти силами ДРГ у напрямку до траси Н20 (Маріуполь - Донецьк) не тільки з метою ведення розвідки, а й проведення рейдових і диверсійних дій. Відзначається, крім того, прагнення угруповання бойовиків також атакувати позиції українських військ безпосередньо вздовж траси Е58 (Новоазовськ-Одеса). Обидві сторони активно застосовують на цій ділянці важке піхотне озброєння (міномети, великокаліберні кулемети), а також далекобійне снайперське озброєння.

Зафіксований маневр силами і засобами російсько-терористичних військ уздовж "лінії зіткнення" від н.п.Павлополя і Чермалика до Тельманова. Мета цього маневру уточнюється. У той же час, варто констатувати, що зосереджена в районі Тельманова та північніше тактична група противника явно посилюється, - як за рахунок перекидання бойовиків з інших ділянок "фронту", так і доукомплектування за рахунок "мобілізованих" місцевих жителів і російських військовослужбовців (останні - зі складу як мінімум двох мотострілкових бригад Південного військового округу Росії).

На Луганщині бойовики за добу 19 разів обстріляли мирне населення

За минулу добу ситуація у зоні АТО залишається контрольованою. Джерелами напруження є луганський та донецький напрямки. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО на сторінці в соцмережі.

"Зафіксовано 36 випадків відкриття вогню з боку бойовиків. Обстріли велися із застосуванням гармат, мінометів, установок "Град"", - повідомили в прес-центрі.

Обстрілів зазнали населені пункти в Луганській області: Верхня Ольхова, Станично-Луганське, Трьохізбенка, Кримське, Кряковка, Щастя, Макарове, Нижньотепле.

В Донецькій області – населені пункти Оленівка, Новотроїцьке, Миколаївка, Красногоровка, Авдіївка, Пески, Веселе, Тоненьке, Березове.

В прес-центрі АТО повідомили, що на маріупольському плацдармі ситуація істотно не змінилась Позиції сил АТО добре укріплені і мають увесь спектр сил та засобів для адекватної відповіді агресору.

"Бандити самопроголошених республік в черговий раз намагалися артилерійським вогнем похитнути оборону наших військ в районі аеропорту "Донецьк". Їхні спроби були марними. Усі атаки були відбиті. Ворог відступив. Активна оборона триває", - підкреслюється в повідомленні.

Продовжує надходити інформація про злочини бойовиків проти мирного населення. Зокрема, зафіксовано випадок підриву на розтяжці цивільної особи поблизу міста Горлівки.

"Лише на Луганщині бандити 19 разів відкривали вогонь по населених пунктах. Кількість жертв у результаті їхніх злочинних дій уточнюється", - повідомили в прес-центрі.

"Українська артилерія відкриває вогонь у відповідь не лише для захисту власних позицій, але й для захисту мирного населення. Упродовж доби артилерія сил АТО виконала 30 вогневих завдань по місцях скупчення живої сили та техніки бойовиків", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, як підрахували у прес-центрі АТО, бойовики порушили "перемир'я" вже 3412 разів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1035 | Додав: adminA | Теги: війни малими групами. ВІДЕО, бойовики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]