Пт, 2024-04-26, 06:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:13
Бойовики на танках штурмують блокпости силовиків
Інші останні Надзвичайні новини

За оперативними даними групи "Інформаційний Опір", бойовики на 8 танках штурмували блокпост в Краматорську, силовики знищили 1 танк, інший - захопили. Бойовиками підбито 4 наших БТР і 1 міномет. Загинули 4 військовослужбовці, 5 поранені. Про це сьогодні. 27 червня, написав на своїй сторінці в Facebook керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Вночі терористи здійснили масований штурм блокпоста №1 поблизу Краматорська. У штурмі брали участь 8 російських танків. Одночасно вівся мінометний обстріл блок-посту. В результаті відповідних дій силовиків 1 танк терористів знищено, 1 танк захоплений", - підкреслив експерт.

За його словами, загинули 4 військовослужбовці, 5 поранені. Бойовиками підбито 4 наших БТР і 1 міномет.

Про втрати серед терористів немає даних.

Крім того, терористи обстріляли позиції сил АТО на горі Карачун поблизу Слов'янська.

Снайперським вогнем був поранений один військовослужбовець.

"З 5.10 до 5.50 ранку в Артемівську терористи штурмували військову частину. У штурмі брав участь 1 російський танк. Обстріл вівся з танкового знаряддя, стрілецької зброї та підствольних гранатометів", - написав експерт.

Штурм був відбитий. Втрат серед силовиків немає.

Також додамо, територію військової частини Національної гвардії України 3004 (м. Донецьк) захопили озброєні терористи. Про це чьогодні повідомляє прес-служба Нацгвардії.

"Після тривалого, майже семигодинного бою, між особовим складом конвойного батальйону військової частини Національної гвардії України 3004 (м. Донецьк) та озброєними терористами, боєзапас, який знаходився у військових, був повністю використаний. В результаті чого, з великим супротивом з боку військовослужбовців, територія частини була захоплена озброєними терористами", - йдеться у повідомленні.

Командир батальйону перебуває у полоні, особовий склад батальйону переміщено в іншу військову частину "з метою збереження життя бійців".

Довідка

20 червня президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення бойових дій на сході України. Перемир'я в зоні АТО почалося з 22:00 20 червня і триватиме до 10:00 27 червня.

Також Порошенко представив мирний план, який складається з 15 кроків і передбачає гарантії безпеки для всіх учасників переговорів, звільнення від кримінальної відповідальності тих, хто склав зброю і не вчинив тяжких злочинів, звільнення заручників. Передбачається виведення незаконних збройних формувань, створення гарантованого коридору для виходу російських і українських найманців, роззброєння. Планується створення в структурі МВС підрозділи для здійснення спільного патрулювання.

Згідно з планом, незаконно утримувані адміністративні будівлі в Донецькій і Луганській областях мають бути звільнені. "Серед кроків також - відновлення діяльності місцевих органів влади, оновлення центрального теле - і радіомовлення в Донецькій і Луганській областях".

План передбачає кроки щодо децентралізації влади (шляхом обрання виконкомів, захист російської мови; проект змін до Конституції). Кандидатури керівників обласних державних адміністрацій будуть узгоджуватися з представниками Донбасу. Також мова йде про програму створення робочих місць в регіоні та відновлення об'єктів промисловості і соціальної інфраструктури.

Також план передбачає і проведення дострокових місцевих і парламентських виборів.

Крім цього, планується створити 10-кілометрову буферну зону на російсько-українському державному кордоні.

Президент РФ Володимир Путін підтримав рішення Порошенка про припинення вогню. У той же час, Росія влаштувала раптову комплексну перевірку бойової готовності всього складу Центрального військового округу.

23 червня у Донецькій обласній державній адміністрації відбулися багатосторонні переговори між представниками України, самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" та Російської Федерації. Сепаратисти погодилися на відповідне припинення вогню до часу, зазначеного президентом України - 27 червня.

24 червня президент РФ Путін попросив Раду Федерації скасувати постанову від 1 березня про використання російської армії на території України. Рада Федерації підтримала таке рішення президента РФ.

А бойовики у той же день, всупереч власним обіцянкам дотримуватися режиму припинення вогню, збили гелікоптер Збройних Сил України і спричинили смерть дев’яти людей. Крім того, у результаті мінометного обстрілу бойовиками сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загинули двоє, поранені ще 3 військових.

Після чого Порошенко віддав наказ керівникам силових структур не вагаючись відкривати вогонь у відповідь на атаки терористів, спрямовані проти українських силовиків, і не виключив дострокового скасування перемир'я.

Російський економіст, колишній радник Путіна, один із засновників російського Комітету солідарності з Майданом Андрій Ілларіонов прогнозує, що збройне протистояння вийде за межі Донбасу: мета Путіна залишається незмінною – або Україна стає путінською та йде під руку Кремля, або має перестати існувати як сучасна, незалежна держава".
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: танках штурмуют блокпосты силовиков, Боевики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]