Пт, 2024-04-26, 21:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:31
Бойовики ночами повертають на позиції "відведену" техніку. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики вночі повертають важке озброєння, показово відведене раніше, на колишні позиції. Про це під час брифінгу в понеділок, 2 березня, повідомив прес-секретар АТО Андрій Лисенко.

"Скрізь, де бойовики проводять показове відведення важкої техніки, - це або передислокація на основні напрямки, де плануються атаки, або відведення і нічний прихід знову важкої техніки", - зазначив полковник.

На уточнювальне запитання про відведення важкої техніки українською стороною полковник сказав, що процес триває.

"Якщо ситуація не буде погіршуватися, то українська сторона і далі буде відводити важкі озброєння. Однак говорити про це ще зарано", - зазначив Лисенко.

Він пояснив, що терористи порушують режим припинення вогню. Зокрема, за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції 1 військовий загинув, 4 поранені.

"Ми щодня спостерігаємо порушення режиму припинення вогню, зокрема із застосуванням важкого озброєння, яке бойовики мали вже відвести від передової", - зазначив він.

За словами Лисенка, найбільше напруження в зоні АТО спостерігалося в районі міста Авдіївка та селища Піски.

"Наші позиції більш як 10 разів були обстріляні бойовиками зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів і артилерії. Також працював снайпер супротивника", - заявив Лисенко.

Полковник пояснив, що терористи формують великі угруповання на Авдіївському, Луганському та Маріупольському напрямках. Він уточнив, що на Маріупольській ділянці розташована 1 батальйонно-технічна група бойовиків, посилена бронетехнікою.

У районі смт Луганське Артемівського району Донецької області НЗФ обстріляли та намагалися штурмувати опорні пункти сил АТО. Всі напади відбито.

На цьому тлі не припиняється постачання російською стороною через підконтрольні сепаратистам ділянки українсько-російського кордону на території Донецької та Луганської областей значної кількості озброєння та військової техніки. Цю інформацію підтвердив посол США в Україні Джефрі Пайєтт. За словами дипломата, США мають докази того, що російські офіцери та генерали беруть участь у бойових діях на сході України.

Лисенко зазначив, що в Донецьку посилюються суперечності між представниками різних бандформувань, викликані спробами заволодіти нафтопродуктами на зруйнованих і покинутих АЗС. А в місті Красний Луч Луганської області через затримку і невиплату обіцяного грошового забезпечення загострюється конфлікт між "козаками" бандформування "Донська Республіка" отамана Козіцина та місцевою окупаційною владою, сказав Лисенко.

Раніше в штабі сектора "С" АТО повідомили про можливу атаку бойовиків на Маріуполь і Артемівськ. Українським військовим вдалося перехопити розмову бойовиків, під час якої вони обговорювали відведення техніки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: бойовики ночами повертають на позиц | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]