Сб, 2024-04-20, 14:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:42
Бойовики обстріляли опорний пункт сил АТО і готують інформпровокації. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За вечір 4 грудня і ніч терористи 11 раз обстріляли позиції сил ЗСУ, говориться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook.

"З 18.00 вчорашнього дня до 6.00 проросійські найманці 11 разів порушили режим тиші уздовж лінії розмежування", - зазначили в штабі.

Зокрема, о 20.20 протягом півгодини противник вів прицільний обстріл українського опорного пункту в районі Широкиного.

Крім того, ворог вів неприцільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї у бік позицій сил ЗСУ в районі Майорського, Авдіївки, Луганського, Пісків і Красногорівки.

Оскільки противник знаходився на значній відстані від українських позицій і не робив спроб наблизитися до опорних пунктів їх військових частин і підрозділів, військовослужбовці Збройних сил України у відповідь вогонь не відкривали.

До дня ЗСУ бойовики готують інформаційні провокації

Напередодні Дня Збройних Сил України бойовики посилюють інформаційні провокації з метою дискредитації українських військовослужбовців в очах населення України та світового співтовариства, йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

"Так, українській стороні стало відомо про наміри терористів видати найближчим часом в ефір та оприлюднити у мережі інтернет чергову брехню про загибель місцевої жительки Зайцевого внаслідок розриву гранати автоматичного гранатомета АГС, з якого нібито вели вогонь українські військовослужбовці. Для цього бойовики наразі висуваються на місце події з метою надання неправдивих коментарів і введення в оману спостерігачів Спільної моніторингової місії ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку із зазначеним, штаб АТО повідомляє наступне: з 9-ти до 12-ти годин вчорашнього дня противник провів жорстокий обстріл українських позицій поблизу Зайцевого з 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

У відповідь українські військовослужбовці вели вогонь тільки зі стрілецької зброї.

Раніше повідомлялося, що близько 2 тисяч учасників бойових дій на Донбасі отримали статус інваліда.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: опорний пункт сил АТО, обстріл, бойовики, інформпровокації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]