Чт, 2024-04-25, 11:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Бойовики перейшли на обстріли з мінометів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Загалом упродовж минулої доби проросійські НЗФ 40 разів порушували режим "повної тиші" у зоні проведення АТО із застосуванням 82-мм та 120-мм мінометів. Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО у Facebook.

Так, у районі Мар’їнки тричі по позиціях ЗСУ загарбники вели вогонь з 82-мм та 120-мм мінометів. Окрім того, неодноразово застосовували стрілецьку зброю та гранатомети.

На Маріупольському напрямку бандити обстріляли з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм н.п. Водяне, що розташований у так званій "сірій зоні".

Біля тимчасово окупованої Горлівки бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів у бік позицій сил АТО неподалік Майорська, з зенітної установки – в районі Новгородського.

Не припиняються обстріли і поблизу Донецького летовища. Окупанти систематично обстрілюють українських захисників біля Опитного, Пісків та південніше Авдіївки. Цієї ночі вони використовували там лише стрілецьку зброю та гранатомети.

Організовані злочинні угруповання знову порушили умови припинення вогню на Луганщині. Так, під ворожий вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів потрапило селище Трьохізбенка.

"Щоб запобігти втратам серед особового складу та місцевого населення, наші вояки змушені були відкрити прицільний вогонь у відповідь з дозволеного озброєння, після чого бойовики припинили обстріл", - сказано у повідомленні прес-центру.

Раніше повідомлялося, що бойовики продовжують інтенсивно обстрілювати позиції ЗС України здебільшого на Донецькому та Артемівському напрямках.

Нагадаємо, 13 січня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, яке має розпочатися негайно. Додамо, що перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (того ж таки дня, коли бойовики увійшли в село Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), було досягнуто домовленості про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Натомість бойовики, через 11 годин після "припинення вогню", застосували проти сил АТО "Гради".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: бойовики, обстріли, міномети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]