Чт, 2024-03-28, 17:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:43
Бойовики порушують "тишу" на всіх напрямках, гатять із мінометів і БМП - АТО
Інші останні Надзвичайні новини

АТО: бойовики порушують "тишу" на всіх напрямках, гатять із мінометів і БМП

Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО, однак з меншою інтенсивністю.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обстріли з боку ворога продовжилися (у четвер - ред.), хоча і з меншою інтенсивністю", - сказав речник.

За його словами, за минулу добу на Луганському напрямку бойовики порушили режим "тиші" 9 разів. Основними районами бойових дій були позиції поблизу Попасної та в районі Бахмутської траси. Зокрема, у Новоолександрівці вогонь у бік сил АТО вівся після опівночі та надвечір. У Попасній незаконні збройні формування випустили одну мінометну міну. У Катеринівці за добу сталося два обстріли у проміжку з 17 до 19 години. Під час першого з них тривалістю 30 хвилин бойовики випустили 4 міни, а також активно застосовували гранатомети різних систем. Цей вид зброї застосовувався і у Кримському. У Новотошківському НЗФ провели 2 обстріли з легкого озброєння – вранці та пізно ввечері. Ще одна збройна провокація відбулась у Станиці Луганській після 20 години.

На Донецькому напрямку бойовики після обіду обстріляли з гранатометів сили АТО на позиції "Шахта Бутівка". Вечірній обстріл цієї позиції, після 20 години, тривав близько двох годин, впродовж яких окупанти відкривали вогонь з озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та ручних гранатометів. В Авдіївці бандформування проявляли бойову активність впродовж трьох годин починаючи з 20, переважно застосовуючи гранатомети різних систем, поінформував речник АТО.

Крім того, обстріли вчора відбулися на Світлодарській дузі, у Верхньоторецькому та Новоселівці Другій. Кожен з цих випадків порушення тиші тривав у середньому до 30 хвилин, зауважив Лисенко.

"Важкого озброєння на Донецькому напрямку вчора противник не застосовував впродовж усіх дев’яти випадків порушення перемир’я", - додав він.

На Маріупольському напрямку вчора відбулося 3 обстріли: відразу після опівночі бойовики відкривали вогонь з кулеметів у Водяному, в обід обстріляли з міномета та гранатометів укріплення захисників Павлополя, і на заході сонця відкривали вогонь з легкого озброєння у напрямку наших позицій у Водяному, зазначив речник МОУ.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: БМП, АТО, бойовики, всі напрямки, міномети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]