Чт, 2024-03-28, 10:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:07
Бойовики ведуть обстріли на Донецькому напрямку. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України один український військовослужбовець загинув, троє зазнало поранень, розповів спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один наш військовий загинув, ще троє дістало поранень", - сказав він на брифінгу в Києві в четвер.

Лисенко поінформував, що в четвер бойові дії в зоні АТО відбувалися лише на донецькому напрямку.

"Увечері противник намагався атакувати наш опорний пункт поблизу с. Зайцеве, на північ від Горлівки. Інтенсивний бій із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів тривав близько години", - розповів він.

Крім того, протягом дня на всій лінії зіткнення були зафіксовані близько двох десятків ворожих провокацій.

"Це сталося в околицях Горлівки, між Горлівкою та Ясинуватою, в районі донецького аеропорту, поблизу Красногорівки. В усіх випадках ворожий вогонь вівся не прицільно. Важке озброєння з боку НЗФ не застосовувалося", - наголосив спікер АП.

Нагадаємо, в штабі АТО заявляють, що терористи активізувалися по всій лінії розмежування. Серед гарячих точок - Щастя, околиці Горлівки, Широкине і район Донецького аеропорту.

8 листопада група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати наші позиції в районі Майорська (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували, забравши поранених і вбитих, вийти з бою під прикриттям мінометного вогню.

10 листопада диверсанти намагалися атакувати позиції українських військових біля Новозванівки (Луганська область).

Секретар РНБО України Олександр Турчинов попереджав, що у разі подальших провокацій з боку бойовиків на сході країни Збройні сили України припинять відведення озброєнь і військової техніки.

11 листопада президент Петро Порошенко заявив, що у військовослужбовців, які несуть службу на Сході, є наказ давати відсіч ворогові в разі загрози їхньому життю. Порошенко підкреслив, що це лише оборонні дії, і, незважаючи на провокації проросійських бойовиків, які до них спонукають, Україна неухильно виконує домовленості задля встановлення миру.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: бойовики, обстріли, донецький напрямок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]