Вт, 2024-03-19, 04:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:00
Бойовики відступили від Донецького аеропорту
Інші останні Надзвичайні новини

Підрозділи бойовиків, що брали участь в останніх атаках на позиції українських військ біля Донецького летовища, залишивши на "передовій" прикриття, відійшли углиб своїх позицій. Раніше російсько-терористичні війська протягом двох діб намагалися прорватися в тил позицій українських військ, до н.п. Опитне і до донецької кільцевої дороги, щоб примусити українських вояків відступити. Про це повідомляє група "Інформаційний опір".

Командування російсько-терористичних військ продовжує зосереджувати на першотравнево-артемівському напрямку артилерію і бронетехніку. Відзначено прибуття чергового артилерійського дивізіону - 2 батареї ствольної артилерії (14 одиниць) і 1 батарея РСЗВ (6 установок), а також посиленої бронегрупц (6 танків і до 20 бойових бронемашин (ББМ). Триває нагромадження боєприпасів і палива.

Противник проводить екстрені оборонні заходи в районі на південь від Дебальцевого. На передній край підтягують протитанкові засоби, маскують бронетехніка, розміщують додаткові вогневі засоби.

Відзначається призначення в командні структури (аж до командирів тактичних підрозділів) створюваної "армії Новоросії" саме російських військовослужбовців. Російські командири відразу ж починають встановлювати в підрозділах армійську дисципліну. У місцевих бойовиків, які не звикли до дисципліни, цей факт викликає вкрай негативну реакцію. Всі прояви невдоволення жорстко припиняються під загрозою штрафів та заходів фізичного впливу.

Після диверсії на складі боєприпасів російсько-терористичних військ в Алчевську керівництво "ДНР" проводить антипартизанські заходи. Тривають облави на "українських терористів" у Горлівці. Керівництвом "ДНР" розглядається питання заборони новорічних масових гулянь під приводом "загрози терористичних актів".

У Шахтарську, Сніжному, Красному Лучі все частіше відзначається зникнення місцевих жителів. Дошки оголошень, стовпи в цих населених пунктах завішані свіжими оголошеннями про зникнення людей, багато - зі ксерокопіями документів, що засвідчують особу зниклих громадян.

За розпорядженням керівництва терористів, керівники шахт зобов'язані платити зарплату своїм працівникам, які "проходять службу в лавах армії Новоросії". Таке розпорядження стосується і державних шахт. Невиконання розпорядження загрожує керівництву шахт арештом.

Російське керівництво вирішило провести комплексну перевірку численних фактів пропажі російської "гуманітарної допомоги" в "ЛНР". З цією метою з РФ до Луганська прибуває "спеціальна комісія". Перевірці підлягають також факти пропажі грошових коштів, раніше надісланих з Росії для т.зв. "ополчення".

В Алчевську керівництво т.зв. "козачої гвардії" створило групу "екстреного реагування". До складу групи входить 10 одиниць вилученого у місцевого населення автотранспорту та близько 40 російських найманців. Група виконує функцію нарядів правоохоронців. Відзначено прибуття "екстреної" групи на виклики в стані алкогольного сп'яніння.

Поблизу селища Піски, що біля донецького аеропорту, сталося зіткнення з ворожою диверсійною групою, під час якого ДРГ було знищено.

Бій відбувся 29 грудня, інформує в середу, 31 грудня, прес-центр АТО у Facebook.

"ДРГ противника було знищено. Взятий в полон нападник виявився професійним диверсантом, який проходив підготовку в Російській Федерації", - йдеться в повідомленні.

Як раніше заявляв прес-секретар АТО Андрій Лисенко, за останню добу ситуація на Донбасі стала напруженішою, бо, незважаючи на домовленість про припинення вогню, бойовики відновили штурм аеропорту. Командир "Азова" Андрій Білецький повідомив, що в Пісках загинуло 6 українських військових, троє поранені.

Терористи намагаються прорватися на блокпости, маскуючись під воїнів АТО

На українському блокпості, що розташований на дорозі в Донецьк, менш ніж за два кілометри від позицій сепаратистів, постійно ловлять ворожих диверсантів, повідомляє ТСН.19:30.

Командир першої механізованої роти "Буря" розповідає, що на зміну активним бойовим діям прийшла інша війна. Ворожі диверсанти постійно шукають слабину в нашій обороні. Розвідка, вилазки, поодинокі провокаційні обстріли. Іноді на гарячому доводиться ловити, здавалося б, побратимів. Нібито український автобус тут уже добу як затриманий. Підозру спочатку викликало те, що на сепаратистському блокпості його пропустили як свого.

"Стверджували, що перевозили пенсіонерів з Харкова на Донецьк. Коли я подивився на пляшку - тут видно, що російське виробництво. Сигарети, тютюн - все РФ, акцизна марка, все російського виробництва", - розповідає захисник блокпоста.

Поруч з автобусом в авто - затримані, які підозрюються в шпигунстві за українськими позиціями. Без документів і з наркотиками, ймовірно, це отримана зарплата. Під час затримання диверсанти намагалися відстрілюватися.

Бійці кажуть, трапляються і гірші знахідки. З того боку на підконтрольну українцям територію не раз намагалися прорватися під виглядом мирного населення озброєні бойовики.

Раніше контррозвідка Служби безпеки України затримала 8 зловмисників за скоєння диверсій, збір для терористів розвідданих і грабунки мирного населення Донеччини.

Також співробітники СБУ запобігли знищенню диверсантами великого арсеналу стрілецької зброї, що зберігається на території однієї із соляних шахт Артемівського району Донецької області.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1004 | Додав: adminA | Теги: Донецького аеропорту, бойовики відступили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]