Пт, 2024-03-29, 09:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:00
Бойовики влаштовують провокації, переодягаючись у форму ЗСУ. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції не загинув жоден український військовослужбовець.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Минулої доби обійшлося без загиблих, але восьмеро військовослужбовців отримали поранення", - сказав він.

На Луганському напрямку відбулося бойове зіткнення між силами АТО та бойовиками.

"Між Трьохізбенкою та Красним Лиманом відбулося бойове зіткнення між силами АТО та окупантами. Противник намагався захопити наш спостережний пункт. Після півгодинної перестрілки ворог відступив на південь – за Сіверський Донець", - сказав Лисенко.

За його словами, на Донецькому напрямку, як і раніше, найскладніша обстановка зберігається на Світлодарській дузі, по периметру окупованої Горлівки та на ділянці фронту Авдіївка – Опитне – Піски. Зокрема, на цих рубежах оборони бойовики 10 разів застосували міномети та бронетехніку. "Ворог активізується у другій половині дня, і значно збільшує інтенсивність ведення вогню після заходу сонця", - сказав Лисенко. Він зазначив, що спокійних ділянок на лінії зіткнення практично немає. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку було зафіксовано 37 обстрілів з боку бойовиків.

На Маріупольському напрямку бойовики порушили режим тиші у Мар’їнці, Старогнатівці та Широкиному. При цьому вони двічі застосували міномети, а також вели снайперський вогонь. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку зафіксовано 5 ворожих обстрілів українських позицій.

Нагадаємо, за минулу добу терористи 15 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції. На Донецькому напрямку "гаряче" було поблизу Авдіївки, де ворог обстрілював наші укріплення з мінометів калібром 82 мм. По опорному пункту в районі Опитного російські терористи вели вогонь з мінометів калібром 120 мм і автоматичного гранатомета. Позиції поблизу Луганського терористи обстріляли з міномета калібром 82 мм і БМП. А укріплення сил АТО в Пісках й Опитному були обстріляні зі стрілецької зброї.

Бойовики влаштували провокацію в Авдіївці, переодягнувшись у форму ЗСУ

Поблизу Авдіївки (Донецька обл.) бойовики, перевдягнуті у форму Збройних сил України (ЗСУ), вчинили інсценовану атаку у напрямку Ясинуватської транспортної розв'язки з метою дискредитації ЗСУ.

Згідно з повідомленням, оприлюдненим в середу у Facebook прес-штабом АТО, в районі Авдіївки були помічені піхотні групи бойовиків, перевдягнуті у форму військовослужбовців ЗСУ.

"Вони здійснили інсценовану атаку у напрямку Ясинуватської транспортної розв'язки... Окрім стрілецької зброї, вони були озброєні мінометами та гранатометами. Прикметним розпізнавальним знаком у них чомусь була біла пов'язка на нозі", - йдеться в повідомленні.

За даними штабу АТО, ця провокація була здійснена як демонстрація для російських ЗМІ з метою поширення неправдивої інформації та звинувачення ЗСУ в порушенні Мінських домовленостей.

Незаконні збройні формування, які підтримує Росія, 9-10 березня готують провокації на Донбасі.

"З оперативних джерел стало відомо, що НВФ, підтримувані Росією, протягом 9-10 березня готують провокаційні дії. Саме після потужних цілеспрямованих обстрілів із заборонених видів важкого озброєння по ЗСУ на Донецькому напрямку поблизу н.п. Опитне, Піски, Красногорівка, Майорськ, Луганське і Зайцеве злочинці планують організувати висунення кількох диверсійно-розвідувальних груп російських найманців", - йдеться в повідомленні.

Відомо і те, зазначається в документі, що до складу ДРГ залучаються професійні кадрові військовослужбовці РФ.

"У свою чергу, вони будуть відкривати вогонь не тільки в бік позицій ЗСУ, а й по тимчасово окупованій території для того, щоб потім звинуватити Збройні сили України в недотриманні режиму тиші і зриві повного виконання Мінських домовленостей", - зазначили в штабі.

"Таким чином, вкотре незаконні збройні формування здійснюють чергові варварські спроби провокувати і зірвати Мінські домовленості як основу для досягнення мирного врегулювання і спроби дискредитації переговорного процесу з української сторони. У свою чергу, ЗСУ демонструють максимальну стриманість", - додали в прес-центрі.

Семеро російських військових загинули і 19 отримали поранення в районі Авдіївки - розвідка

Семеро російських військових загинули та 19 дістали поранення внаслідок невдалих спроб встановити контроль над промисловою зоною у південно-східній частині Авдіївки.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на офіційному сайті.

Зазначається, що противник продовжує бойові дії на Донецькому напрямку з метою розширення контрольованої території.

"Вчора, після невдалих спроб встановити контроль над промисловою зоною у південно-східній частині Авдіївки, противником було проведено ротацію та посилення передових підрозділів за рахунок перекидання до 60 осіб особового складу 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), мінометних підрозділів 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та боєприпасів зі складів 1-го АК. Відповідальним за своєчасну доставку боєприпасів призначено майора ЗС РФ Маковлєва Дмитра Сергійовича", - йдеться у повідомленні.

"У результаті бойового зіткнення противник не досягнув суттєвих результатів, але зазнав значних втрат: загинуло сім російських військовослужбовців, ще 19 дістали поранення (12 – з підрозділів спеціального призначення). В реанімацію місцевої лікарні м. Горлівка доставлено капітана ЗС РФ Олексія Горохова та старшого лейтенанта Сергія Китаєва", - наголосили в ГУ розвідки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: форма ЗСУ, бойовики, провокації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]