Пт, 2024-03-29, 07:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:42
Бойовики зосередилися на Донецькому напрямку. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні проведення АТО з 18.00 до 23.00 26 листопада бойовики 14 разів відкривали провокаційний вогонь у напрямку українських позицій, майже весь вогонь зосередивши на Донецькому напрямку.

Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

"З гранатометів, зенітних установок, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї найманці били по Пісках, Опитному і Красногорівці. Красногорівку також було обстріляно з 82-мм мінометів", - йдеться в повідомленні.

Один раз у Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї обстріляно Чермалик.

З 23.00 і до ранку в зоні АТО було тихо.

Напередодні в Донецькій області поблизу населеного пункту Кам'янка точився ближній бій між бойовиками і силами антитерористичної операції. Українські військові відкрили вогонь у відповідь і вже через 25 хвилин бандити втекли з поля бою.

Крім того, раніше в районі Сизого сталося бойове зіткнення, в результаті якої українські бійці відігнали бойовиків від своїх позицій, відкривши вогонь зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройними силами України Віктор Муженко видав розпорядження, згідно з яким з 00 годин 25 листопада військовослужбовцям ЗСУ заборонено відкривати вогонь.

У Генштабі уточнили, що українські військові в зоні АТО можуть відкривати вогонь у відповідь виключно в разі загрози їхньому життю і здоров'ю.

До Горлівки прибула "комісія" з керівництва "МГБ ДНР" і російських "кураторів"

Протягом останніх декількох діб відразу на декількох ділянках "фронту" на Донбасі відзначається застосування бойовиками одноманітною тактики дій проти сил АТО. Зокрема, піхотні групи російсько-терористичних військ, зближуючись з позиціями українських військ для їх обстрілу, діють під прикриттям бронетехніки, одно використовуючи її для підвищення мобільності своїх вогневих груп, що оперують безпосередньо на передньому краї (головним чином використовуються БМП-1,2 і БТР). Під час обстрілів терористами використовується переважно стрілецьку зброю (в т.ч. великокаліберні кулемети), проте фіксується і використання мінометів, гранатометів і зенітних установок, повідомляє в Фейсбуці координатор групи "ІС" Дмитро Тимчук.

Так, нещодавно на приморському напрямку північніше Саханка група бойовиків спробувала під прикриттям вогню БТР-80 заглибитися в бойові порядки сил АТО. Поки БТР інтенсивним вогнем зі штатного озброєння "відволікав увагу" бойової охорони українських військ, група бойовиків з лісопосадки намагалася проникнути в тактичний тил сил АТО. Дані маневри були своєчасно помічені спостерігачами з числа бойової охорони, та особовий склад одного з передових підрозділів українських військ відкрив щільний кулеметно-автоматний вогонь. Після перестрілки бойовики відійшли на вихідний рубіж.

Подібним чином бойовики діяли і в районі північніше ДАП. Бойовики під прикриттям 3-х од. БМП-2 спробували з боку Спартака і розбитою РЛС ДАП-а просунутися в бік н.п. Опитне. Дані переміщення прикривалися інтенсивним вогнем бойовиків з обох флангів (застосовувалися АГС-17, ЗУ-23-2). Після відкриття вогню у відповідь, в результаті перестрілки, бойовики відійшли на вихідний рубіж.

У районі північніше Авдіївки група бойовиків скритно висунулася на нейтральну смугу і зайняла позиції на дистанції 200-300 метрів від опорного пункту одного з підрозділів українських військ. Після того, як опорний пункт був обстріляний з 82-мм мінометів неприцільно вогнем, дана група бойовиків відкрила масований вогонь з кулеметів і автоматів, застосовуючи також ручні гранатомети. Після півгодинного бою бойовики відійшли.

У районі Красногровкі зафіксовано стрілянину. Крім стрілецької зброї, бойовики застосували 82-мм міномети і СПГ-9 "Спис".

Також терористи обстріляли позиції сил АТО в районі н.п. Піски, Авдіївка, Мар'їнка, Новогородське, Шуми.

У Донецьку в мікрорайон Другий майданчик бойовики перекинули підкріплення - не менше 2-х одиниць ЗУ-23-2 (на транспорті), мінометну батарею - 4 одиниці 82-мм мінометів 2Б9 "Волошка" і до 100 чол. особового складу. У районі Червоноармійського шосе зафіксована бронетехніка - 4 БТР-70,80, 2 БМП-2, 4 МТ-ЛБ. Частина важкої техніки і артилерії, раніше зафіксованої в районі парку "Путиловський ліс" (Донецьк), де терористи влаштували у свій час "відстійну майданчик" для бойової техніки, яка використовується в боях за Авдіївку, Опитне, Піски, бойовики відводять далі від лінії розмежування. Протягом минулої доби в район Партизанського проспекту і вулиці Давиденко відведено 6 од. 122-мм знарядь Д-30 і Д-30А і 2 МТ-ЛБ.

Бойовики продовжують посилювати свої позиції між трасами Маріуполь - Красноармійське і Маріуполь - Новоазовськ по рубежу Заїченко - Дзержинське - Ленінське - Саханка - Широкине. У район Заїченко відзначається прибуття бронегрупи (4 одиниці ББМ), на позиціях в Саханці і північніше даного н.п. відзначається поява ще 3 од. БМП-2. На даний момент на приморському напрямку основну масу бронетехніки терористи відтягнули за трасу Новоазовськ - Тельманове - Донецьк. На передньому краї в основному діють мобільні групи противника з мінометами і станковими гранатометами, що спираються на кілька опорних пунктів. Тим не менш, в першій лінії на даній ділянці залишається частина бронетехніки (в тому числі і танки: не дивлячись на задекларований відвід, на зазначеному межі зафіксовано не менше 6 танків).

До Горлівки прибула "змішана комісія" з представників силових структур РФ і "ДНР". У складі прибулої колони - 2 автобуси з тонованим склом і 7 ​​джипів в супроводі 2 од. БТР-80 та 2 од. російських ББМ ГАЗ-2 330 "Тигр". Представники "комісії" пересуваються тільки в супроводі посиленої охорони. Раніше джерела групи ІС в органах управління "ДНР" повідомили, що з Донецька відразу кілька "високих посадових осіб" з т.з. "МГБ ДНР" і російських "кураторів" виїхали в Горлівку.

Підрозділи бойовиків, які займають позиції від Докучаєвська до Новоласпа і Білої Кам'янки, отримали на доукомплектування кілька груп піхоти (піхотні взводу по 25-30 чол). У складі груп (взводів) - як місцеві бойовики, які пройшли підготовку в навчальних таборах на Донбасі, так і російські найманці. Крім того, на декількох позиціях на даній ділянці з'явилися, додатково до раніше зосередженої бронетехніці, нові БМП і МТ-ЛБ (в загальній кількості 5 одиниць).

Військове керівництво "ДНР" зажадало від керівників підприємств усіх форм власності в районах, підконтрольних "ДНР", передати дані про стан їх автопарків, нібито для створення загального реєстру "мобілізаційного ресурсу транспорту". Раніше подібні "реєстри", що складаються в окремих населених пунктах, активно використовувалися бойовиками для незаконного вилучення автотранспорту для особистих потреб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: бойовики, донецький напрямок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]