Пт, 2024-03-29, 16:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
"Борг Януковича" був політичним хабарем Москви - Яценюк
Інші останні Кримінальні новини

Борг України перед Росією у розмірі 3,5 мільярда доларів був політичним хабарем, що стало причиною припинення виплат по ньому. Про це 20 грудня у своєму традиційному щотижневому монолозі "10 хвилин з прем'єр-міністром. Про єдність" заявив глава уряду Арсеній Яценюк.

"Цей борг був нічим іншим, як політичним хабарем Москви їхній маріонетці, яка правила Україною. Цей хабар був саме за те, щоб в України не було ні безвізового режиму, ні ЗВТ з ЄС. Саме тому уряд України ввів мораторій і зупинив виплату того боргу на користь держави-агресора. До речі, ця сума майже дорівнює нашим видаткам на національну безпеку і оборону в 2016 році", - сказав прем'єр.

Він додав, що гідну відповідь Україна надасть Росії і на введення нею торгових санкцій проти українських товарів.

"З наступного року починає дію ЗВТ з ЄС. Ми стаємо частиною найбільшого ринку в світі. Як і очікувалося, за наш європейський вибір, Росія вводить торгові санкції проти українських товарів. Але і з цим ми впораємося і дамо належну відповідь Кремлю", - додав Яценюк.

16 грудня Рада директорів МВФ визнала офіційний статус російської позики України на 3 млрд доларів.

У відповідь Україна відповідно до чинного законодавства та раніше прийнятими на себе зобов'язаннями щодо виконання боргових операцій оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед Російською Федерацією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 771 | Додав: adminA | Теги: політичний хабар Москви, борг Януковича, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]