Чт, 2024-03-28, 21:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
Бортінженер, який вижив у катастрофі Як-42, дав перші свідчення
Інші останні Новини світу

Інженер з авіаційного і радіоелектронного устаткування Олександр Сізов, який вижив у результаті катастрофи Як-42 під Ярославлем, стверджує, що зауважень до роботи авіаційної техніки в попередньому польоті літака, при підготовці до польоту і по ходу польоту не було, передає РИА "Новости".

"З його слів було уточнено фактичне розміщення пасажирів і багажу: у передньому салоні перебував керівний склад команди і тренери, команда - в другому салоні, основна маса багажу була завантажена у задній багажник", - йдеться у повідомленні Міжнародного авіаційного комітету.

За даними видання Life News, Олександра Сізова в палаті НДІ імені Скліфосовського, де він проходить лікування після катастрофи, опитав заступник голови МАКу, заслужений пілот СРСР Георгій Ячменьов. За словами співробітників лікарні, бесіда проходила без присутності лікаря і тривала близько години.

Представники Слідчого комітету в НДІ поки що не приїжджали, але вони планують допит Сізова вже в найближчому майбутньому. Бортінженер, за оцінкою медиків, йде на поправку, за два тижні його можуть виписати з лікарні. Загрози життю Олександра Сізова немає.

Нагадаємо, літак Як-42 розбився під Ярославлем 7 вересня. На його борту було 45 осіб. З них вижив лише один член екіпажу - бортінженер Олександр Сізов. В аварії загинули також українські зірки російського "Локомотива".

Після катастрофи в Росії відсторонили від польотів три літаки Як-42, три авіакомпанії збираються закрити. Розшифровка бортових самописців з Як-42 не виявила даних про проблеми з авіатехнікою.

Раніше у Міністерстві транспорту Росії заперечили, що причиною катастрофи літака Як-42 під Ярославлем були невимкнені стоянкові гальма. Джерела повідомляли, що пілоти Як-42 перед розгоном по злітно-посадковій смузі не вимкнули гальмо стоянки. Але на злітній смузі аеропорту знайшли гальмівний слід Як-42.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1321 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]