Пт, 2024-04-19, 16:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:46
Британці вийшли на вулицю з вимогою відставки Кемерона
Інші останні Новини Європейського Союзу

Тисячі людей зібралися біля резиденції британського прем'єра Девіда Кемерона на Даунінг стріт в Лондоні після того як він визнав свою роль в офшорному скандалі.

Про це повідомляє The Mirror.

Протестувальники пройшли ходою урядовою вулицею, тримаючи плакати з гаслами про відставку Кемерона і скандуючи відповідні гасла.

Повідомляється, що окремі учасники протесту закликали зробити прем'єром лідера лейбористів Джеремі Корбина.

В цілому ж вимоги учасників акції зводилися до відставки Кемерона і закриття податкових гаваней.

Як зазначається, акція була організована через Facebook, учасників закликали приходити в гавайських сорочках та панамах - з натяком на скандал з "панамським архівом". На відповідній сторінці в мережі до участі в акції приєдналися 2800 людей.

Крім того, на сайті петицій британського парламенту й уряду створено петицію, яку вже підписали понад 90 тисяч осіб, з вимогою відставки Кемерона і проведення дострокових виборів.

У Лондоні також проходив форум консерваторів, на якому Кемерон визнав, що неправильно повівся в офшорному скандалі.

Відзначимо, 7 квітня Девід Кемерон визнав причетність до офшорної компанії свого батька, яка фігурувала в опублікованому "Панамському архіві". Він заявив, що продав компанію за 30 тисяч фунтів незадовго до того, як очолив уряд.

Кемерон підкреслив, що в період володіння акціями компанії платив прибутковий податок на дивіденди, не ухиляючись від сплати податків. Представники опозиції закликали прем'єра піти у відставку в зв'язку з офшорним скандалом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: вулиця, британці, вимога відставки Кемерона | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]