Сб, 2024-04-27, 03:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:53
британські розвідники спрогнозували подальші дії москви - вибухи на "Енгельсі" і під Рязанню
Інші останні Іноземна преса про Україну

Британська розвідка припускає, що російське командування намагатиметься покарати офіцерів, які вважатимуться відповідальними за вибухи на авіабазах.

Росія напевно перемістить стратегічні бомбардувальники для розосередження на різних авіабазах після вибухів на "Енгельсі" і під Рязанню.

Зокрема, 5 грудня багато відкритих джерел повідомили про вибухи на авіабазі "Енгельс" у Саратовській області росії та на авіабазі Дягілево біля Рязані. За повідомленнями, два бомбардувальники Ту-95 були пошкоджені на "Енгельсі" і троє людей загинуло у Дягілево, коли вибухнув бензовоз.

"Причини вибухів не були підтверджені. Однак, якщо росія оцінює інциденти як навмисні напади, вона напевно розглядатиме їх як одними з найбільш стратегічно значущих провалів системи захисту з часу її вторгнення в Україну", - йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки у Twitter.

У цьому зв'язку сказано, що місця вибухів розміщуються значно глибше всередині росії, аніж попередні місця схожих вибухів. Авіабаза "Енгельс" знаходиться на відстані більше 600 км від українського кордону і є головною оперативною базою російської авіації дальнього радіусу дії у західній частині росії. На цій авіабазі розміщується більше, ніж 30 важких стратегічних бомбардувальників.

Ці літаки допомагають підтримувати російське ядерне стримування і часто застосовуються для запуску звичайних крилатих ракет по Україні.

При цьому, як заявляють у британській розвідці, імовірно, як відповідь на вибухи, російські бомбардувальники тимчасово будуть переміщені для розосередження на різних авіабазах.

Крім того, британська розвідка припускає, що російське командування імовірно намагатиметься встановити і застосувати серйозне покарання для тих російських офіцерів, які вважатимуться відповідальними за допущення цих інцидентів.

Вибухи прогриміли під Рязанню та в Енгельсі. Начебто, аеродроми атакували дронами. В свою чергу у ЗСУ заявили, що ще "нічого не починали".

При цьому представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що за ситуацію на території росії відповідальність несе уряд країни-агресорки.

6 грудня парад "бавовни" продовжився - невідомий безпілотник атакував аеродром в Курську. Губернатор Курської області Роман Старовойт розповів, що внаслідок атаки дрона загорівся нафто-накопичувач.

Крім того, аналітики Інституту вивчення війни припускають, що серію вибухів на стратегічних російських авіабазах в Енгельсі та під Рязанню влаштували українські сили.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 455 | Додав: adminA | Теги: Енгельс, рязань, британські розвідники, дії Москви, вибухи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]