Вт, 2024-03-19, 05:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:29
Бути пильними на свята закликає СБУ
Інші останні Надзвичайні новини

Служба безпеки України закликає до пильності під час новорічних і Різдвяних свят та нагадує про основні правила поведінки у разі виникнення небезпечних для життя ситуацій.

"Служба безпеки України звертається до всіх із проханням зберігати пильність і дотримуватися заходів безпеки під час новорічних і Різдвяних свят. СБУ разом з іншими правоохоронними органами посилила заходи з охорони потенційно вразливих об’єктів та місць масового скупчення людей", - йдеться на сторінці СБУ у Facebook у середу, 31 грудня.

У повідомленні зазначено, що реалізується масштабний комплекс дій, спрямованих на своєчасне виявлення, попередження та припинення можливих терористичних проявів.

У відомстві попереджають про негайне реагування на неординарні ситуації та першочергові заходи з надання допомоги, зокрема медичної, у разі потреби.

Так, у разі виявлення підозрілого предмета в місці святкування слід не підходити, не торкатися, не розкривати його, не переміщати знахідки, не заповнювати її рідиною, не засипати піском, не користуватися поблизу радіо- та електроапаратурою, переговорними пристроями.

У разі вибуху необхідно викликати на об'єкт пожежників, "швидку допомогу", рятувальників, комунальні служби. "Якщо є постраждалі, до прибуття служби швидкої допомоги надайте їм першу медичну допомогу", - йдеться в повідомленні СБУ.

У разі захоплення людей у заручники, по можливості, негайно слід повідомити в правоохоронні органи і не вступати в переговори з терористами, по можливості виконувати їхні вимоги, якщо це не пов'язано із завданням шкоди життю та здоров'ю людей.

"У Служби безпеки України діє цілодобовий телефон довіри. У разі виявлення зброї чи вибухових пристроїв, наявності даних про факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, а також фактів чи інформації про наміри здійснення сепаратистської та терористичної діяльності, просимо звертатися за номером: 0-800-501-482", - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, МВС має намір залучити до охорони громадського порядку 9 тисяч співробітників у новорічну ніч і 21 тисячу співробітників - на різдвяні свята.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: СБУ, бути пильними, Свята | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]