Чт, 2024-04-18, 13:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:13
Це "чорна мітка", кажуть націоналісти - у Києві розписали пам'ятник чекістам
Інші останні Політичні новини
Невідомі в четвер, 12 грудня, написали на пам'ятнику чекістам біля станції метро "Либідська" в Києві напис "кати України", повідомляє прес-служба Конгресу українських націоналістів.

"Ми не один рік боремося за очищення Києва від окупаційної символіки. І тепер, коли у Києві перебувають тисячі патріотично налаштованих українців, цю справу можна довершити", - заявив голова Київського КУН Юрій Шепетюк.

На його глибоке переконання, в незалежній Україні не повинні більше стояти пам'ятники її катам. "Ця символічна "чорна мітка" означає, що пам'ятник має бути демонтовано", - зазначає Шепетюк.

"ВЧК від самого початку її заснування боролась проти незалежності України, проводила масові позасудові репресії за класовим та ідеологічним принципом, яким історія дала назву - червоний терор, від якого постраждали мільйони українців", - підсумував голова столичного КУН.

"Пам'ятник чекістам — бійцям Революції" споруджено в 1967 році на площі Дзержинського в Києві. Монумент є прямокутною вертикальною стелою з червоного граніту, на якій висічено (горельєф) обличчя бійців боротьби за встановлення радянської влади.

На пам'ятнику напис: "Мужнім чекістам, бійцям революції, вірним синам Батьківщини, полеглим у боях за владу Рад, пам'ять і вдячність народна". Скульптор Василь Бородай, архітектор Анатолій Ігнащенко.

8 грудня, близько 18.00 у центрі Києва на розі бульвару Шевченка та Хрещатика знесли пам'ятник Леніну. Пізніше партія "Свобода" взяла на себе відповідальність за повалення монумента. Про це, зокрема, заявив народний депутат-"свободівець" Ігор Мірошниченко в коментарі журналістам.

За словами Мірошниченка, люди в багатьох містах України просили його прибрати Леніна з Києва. Разом з тим, депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко заявив, що ініціатива повалити Леніна не належить "Євромайдану". Міліція розслідує факт знищення пам'ятника: "За ці дії відкрито кримінальне провадження за статтею 294 - "масові заворушення".



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: Києві, розписали пам'ятник чекістам, євромайдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]