Пт, 2024-03-29, 15:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
Час робити висновки - президент Польщі вважає можливою нову "холодну війну"
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає можливим повернення до стану так званої холодної війни між західними державами та Російською Федерацією через її дії в Україні, зокрема анексію Криму. Про це він заявив в ефірі польського телеканалу TVN24.

"Це абсолютно можливий сценарій, котрий викликає величезне занепокоєння. Бо, без сумніву, те, що сталося, має стати попередженням для цілого Західного світу, і Західний світ повинен зробити далекосяжні висновки", - сказав Коморовський.

"Чи з цього буде новий етап "холодної війни", чи теж період глибокого дистанціювання один від одного, розірвання співпраці, - побачимо. Це залежатиме від подальших дій Росії у питанні України та цілого регіону", - додав він.

Президент Польщі також наголосив, що ніхто не зацікавлений у тотальному конфлікті з Росією.

"Адже ми хочемо з Росією торгувати, не хочемо зривати економічні відносини (...) У сфері культури також шукаємо те, що може зблизити, вгамувати емоції", - сказав він, але підкреслив, що такі бажання не можна розцінювати як згоду на негативну поведінку партнера.

Нагадаємо, голова Бюро національної безпеки ПР Станіслав Козєй вважає, що Польщі наразі не загрожує жодна пряма мілітарна агресія, однак її не можна виключати у довготерміновій перспективі.

А от президент США Барак Обама 26 березня заявив, що через політичне протистояння Заходу з Росією, через анексію Криму Москвою не починається нова "холодна війна", але російський народ зрозуміє, що не зможе досягти безпеки, заможності і поваги у світі через використання брутальної сили.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1035 | Додав: adminA | Теги: висновки, нову холодну війну, президент Польщі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]