Ср, 2024-04-24, 06:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:01
Частина бойовиків залишилася в Комінтерновому. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Село Комінтернове (поблизу Маріуполя) після візиту СММ ОБСЄ залишили не всі бойовики, оскільки частина з них переодяглася в цивільне або переховується в будинках місцевих жителів, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Вчора основні сили бойовиків покинули с. Комінтернове. Також звідти була виведена військова техніка противника. Це сталося після чергового візиту та на вимогу місії ОБСЄ і завдяки зусиллям української дипломатії. За оперативною інформацією, невелика кількість бойовиків залишилася в цьому селі, ховаючись по будинках місцевих жителів і переодягнувшись у цивільне", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Водночас Лисенко наголосив, що ситуація, як і раніше, перебуває під повним контролем сил АТО, що займають вигідну позицію і мають достатньо сил і засобів для реагування на будь-які дії супротивника.

На Луганському напрямку 24 грудня бойові дії не велися, на Донецькому напрямку тривають бойові дії низької інтенсивності, повідомив Лисенко.

"На Світлодарській дузі (південніше Троїцького і Луганського) тривають бойові дії низької інтенсивності. Протягом минулої доби противник кілька разів застосував стрілецьку зброю, в тому числі двічі працювали ворожі снайпери", - сказав Лисенко.

За його словами, найбільшу кількість, а саме 14 ворожих обстрілів, учора було зафіксовано на схід від Новгородського.

"Активно працюють ворожі снайпери. Водночас важке озброєння не застосовується", - додав Лисенко.

Він також зазначив, що на північній околиці Горлівки, поблизу Майорська, ввечері відбувся бій. Під прикриттям 82-міліметрових мінометів бойовики атакували позиції українських військових, проте були змушені відступити.

За словами Лисенка, поблизу Донецького аеропорту активність противника дещо знизилася. Водночас ідеального режиму тиші на цій ділянці фронту немає: незаконні збройні формування застосовують стрілецьку зброю і гранатомети, зрідка стріляють снайпери.

На Маріупольському напрямку поблизу Мар’їнки вчора ввечері відбулося бойове зіткнення сил АТО з противником. Бойовики зазнали втрат, тому були змушені відступити. Також на цих рубежах оборони бойовики застосували стрілецьку зброю і провели мінометний обстріл. Окрім цього, в Широкиному бойовики кілька разів вистрілили із гранатомета.

Поблизу Маріуполя вчора було зафіксовано політ ворожого безпілотника, сказав Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений", - зазначив Лисенко.

22 грудня близько 100 бойовиків терористичної організації "ДНР" разом з танками і БТРами увійшли в село Комінтернове (перебуває в "сірій зоні"), що поблизу Маріуполя. Своєю чергою "Міноборони ДНР" спростувало інформацію про захоплення їхніми бойовиками цього села.

Бойовики, які захопили Комінтернове, не допустили до роботи в цьому районі представників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ і відкрили вогонь по позиціях Збройних сил України. Як поінформували в штабі АТО, диверсійно-розвідувальна група бойовиків здійснила спробу проникнути з Комінтернового на підконтрольну силам АТО територію. Зав'язався бій, і терористи відступили.

Журналіст Андрій Цаплієнко назвав те, що відбувається в даному населеному пункті, "повзучою окупацією".

Зазначимо, що на тлі цих подій, 22 грудня, у Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи було досягнуто домовленість про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. "Ключова проблема, яка досі лишається без вирішення - це продовження обстрілу на лінії зіткнення. Саме тому є домовленості про повний і беззастережний режим тиші, починаючи з 00.00 в ніч з 22 на 23 грудня 2015 року. Ця ініціатива потрібна, в першу чергу, мирним жителям Донбасу, щоб вони могли в мирі зустріти Різдво Христове та Новий рік", - розповіла прес-секретарка Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

23 грудня Україна офіційно звернулася до представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі в Мінську, до СММ ОБСЄ з вимогою зафіксувати грубе порушення російсько-терористичними військами "режиму тиші" в середу на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: Комінтернове, частина бойовиків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]