Чт, 2024-04-25, 11:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:37
Через арешт рахунків "Київенерго" зупинило закупівлю матеріалів, а за кілька днів зупинить ремонтні роботи
Інші останні Економічні новини

ПАТ "Київенерго" зупинило закупівлю матеріалів та обладнання для реконструкцій та ремонтів, а за кілька днів зупинить аварійні ремонти мереж через арешт його рахунків. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Арешт рахунків блокує господарську діяльність "Київенерго". Компанія зупинила закупівлю матеріалів та обладнання для реконструкцій, капітальних та поточних ремонтів тепло- й електромереж, теплоджерел та електричних підстанцій, випробування тепломереж, реалізацію програми зі встановлення будинкових лічильників тепла", - йдеться в повідомленні.

"За кілька днів компанія буде змушена зупинити аварійні ремонти тепло- та електрообладнання. Через неможливість сплатити за телекомунікаційні послуги можуть бути відключені всі телефонні лінії компанії, включаючи контакт-центр 15-88", - наголосили у компанії.

Зазначається, що 23 червня з заблокованих рахунків "Київенерго" виконавча служба списала ще 21,3 мільйона.

Таким чином з моменту арешту рахунків з усіх рахунків "Київенерго" списали 51,5 мільйона гривень.

"Списані кошти йдуть на погашення боргу 372 мільйонів гривень за штрафними санкціями НАК "Нафтогаз України" за вже оплачені газові борги 2013-2014 років", - йдеться в повідомленні.

Наразі "Київенерго" веде ремонтні роботи за рахунок аварійних запасів. Їх залишилось на кілька днів.

Як відомо, наразі рахунки 104 підприємств теплокомуненерго, у тому числі "Київенерго", заблоковані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярда гривень штрафних санкцій до "Київенерго").

4 червня "Київенерго" заявила, що робить усе можливе для відновлення стабільної роботи й безперебійного надання послуг киянам, у зв’язку з арештом її рахунків через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Однак 8 червня вийшла нова заява - про те, що ПАТ "Київенерго" за 2 тижні буде змушене зупинити роботи з ліквідації пошкоджень, підготовки до опалювального сезону через арешт його рахунків.

15 червня у компанії повідомили, що Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 мільйонів гривень.

ПАТ "Київенерго" припускає відключення гарячого водопостачання у Києві з 27 червня через арешт Виконавчою службою рахунків компанії.

16 червня мер Києва Віталій Кличко звернувся до президента Петра Порошенка з проханням допомогти розв'язати проблему блокування рахунків "Київенерго", щоб не зірвати підготовку до опалювального сезону.      

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: ремонтні роботи, арешт рахунків Київенерго, закупівля матеріалів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]