Чт, 2024-04-25, 17:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:10
Через біженців у Німеччині заворушення: "іноземці, геть". Поранені понад 30 поліцейських. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

Черговий інцидент на фоні ксенофобії, що спричинив травми правоохоронців, стався поблизу німецького Дрездена.

Про це повідомляє Укрінформ.

Дві доби в містечку Хайденау (Саксонія) тривають заворушення.

"Наразі в Хайденау спокійно", - запевнили в управлінні поліції міста опівдні неділі. Проте в ніч на неділю в результаті акції поліції для стримання радикальних екстремістів, які загрожували біженцям, поранення отримали двоє поліцейських. Напередодні – понад 30 офіцерів.

Група з близько 150 правоекстремістів закидала поліцейський кордон каменями, пляшками і петардами. Особливу стурбованість викликають гасла демонстрантів, письмові та усні – це "Зіг хайль" та "Іноземці, геть".

Проти радикалів виступили деякі місцеві жителі, які також вийшли на вулиці. Вони вітали автобуси з новою партією біженців, чимало з яких були з дітьми. Влада Хайденау звернулася до співгромадян із закликом проявити "солідарність" і не допускати "ненависті, цькування і расизму".

Випадки ксенофобії, расизму в останні дні в Німеччині трапляються дедалі частіше. Це викликає стурбованість на всіх рівнях.

Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр визнав в недільному інтерв'ю газеті Bild, що в країні спостерігається не лише масова готовність допомоги тим, хто прибуває, але і "зростання ненависті, образ і насильства щодо мігрантів". Глава МВС назвав таку поведінку "негідною і непристойною" для Німеччини і пообіцяв карати такі прояв "за всією суворістю закону". Одночасно він звернувся і до гостей країни із закликом "дотримуватися її правил і законів".

Німеччина цього року готується до рекордного напливу біженців – до 800 тисяч.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, поранені, біженці, іноземці, заворушення, 30 поліцейських, геть | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]