Пт, 2024-04-19, 20:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:13
Через кілька днів Донецька область залишиться без води. Жителі Краматорська тікають з міста
Інші останні Надзвичайні новини

У районі селища Райгородок Донецької області днями був підірваний водозабірник, у зв'язку з чим вода з річки Сіверський Донець не надходить на водоочисну станцію.

Про це повідомляє сайт informator.lg.ua з посиланням на своє джерело.

Є інформація, що 11 червня була відключена технічна вода для Маріуполя, а найближчим часом має вирішитися доля інших міст.

Співробітники водоочисної насосної станції змушені будуть відключити об'єкт, якщо водозабірник в найближчі дні не відремонтують.

Води в басейні насосної станції залишилося менше половини, у зв'язку з чим найближчі кілька днів від джерела води будуть відключені Донецьк, Маріуполь, Макіївка, Ясинувата, Волноваха та інші міста Донецької області.

10 червня робота насосних станцій каналу "Сіверський Донець - Донбас" припинена після артобстрілу, в результаті якого загинули двоє співробітників підприємства.

"На період зупинки каналу "Сіверський Донець - Донбас" водопостачання міст і селищ здійснюватиметься з резервних водосховищ, - попереджають в прес-службі Донецької облдержадміністрації. - У разі тривалої зупинки каналу можливе переведення міст на скорочений графік подачі води". Через закриття насосних станцій можуть залишитися без води Слов'янськ, Горлівка, Краматорськ, Дзержинськ, Артемівськ і Єнакієво.

Краматорську загрожує гуманітарна катастрофа: жителі в паніці залишають місто

У Краматорську жителі масово залишають місто, в місті серед місцевих жителів паніка.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook місцевий журналіст Олександр Олійник.

"З міста масово виїжджають його мешканці, незалежно від їх політичних переконань. У місті панує тривога, загальна пригніченість і страх", - пише Олійник.

Крім того, журналіст повідомляє, що в місті незабаром закінчаться запаси питної води.

"Вода у місті незабаром має закінчитися", - повідомляє Олійник.

"У Краматорську ситуація загострилася після аварії на очисних спорудах у Слов'янську, і зупинка насосних агрегатів може призвести до обмеження постачання міста як питною, так і технічною водою", - сказано в повідомленні Донецької облдержадміністрації.

Оскільки в Краматорську немає української влади, а також українських медіа, люди піддаються пропаганді з боку російського телебачення і радіо терористів.

"У Краматорську взагалі немає не тільки української влади, але й українських ТБ, радіо, преси. Зате є російське ТБ, російське проводове радіо і єдина ФМ-станція "Радіо ДНР", яка тільки і займається, що промиванням мізків своїм слухачам", - нарікає Олійник.

Журналіст прогнозує у місті гуманітарну катастрофу, оскільки люди залишилися практично без засобів до існування.

"Казначейство вже місяць не працює - бюджетники, пенсіонери, соціально не захищені та інші залежні від роботи казначейства люди, сидять більше місяця без засобів до існування. З заводів масово звільняються працівники. До Краматорська хоч і повільно, але впевнено наближається гуманітарна катастрофа", - резюмував Олійник.

Як повідомлялося раніше, в найгіршому стані на Донбасі опинився малий та середній бізнес. Саме в цій сфері зараз спостерігається найбільше зростання безробіття. Люди, які працювали в малому і середньому бізнесі без трудових книжок, тепер стали на облік у центри зайнятості, і офіційне безробіття в Донецьку, хоча все ще і невисока загалом, зросла, по суті, удвічі.

Ще одна проблема, пов'язана з виживанням малого бізнесу: багато підприємців виїхали з області, рятуючись від бандитизму в "ДНР".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: кілька днів, міста, без води, жителі Краматорська, Донецька область | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]