Чт, 2024-04-25, 00:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:09
Через нелегальних мігрантів в Італії запровадили надзвичайний стан
Інші останні Новини Європейського Союзу

Кабінет Міністрів Італії у вівторок оголосив надзвичайний стан у сфері імміграції після «різкого зростання» кількості мігрантів, які прибувають через Середземне море.

Надзвичайний стан буде підтримано початковим фінансуванням у розмірі 5 мільйонів євро (5,45 мільйонів доларів США) і триватиме шість місяців, повідомили у Міністерстві морського та цивільного захисту Італії.

Міністр цивільного захисту Нелло Мусумечі наголосив, що розв'язання проблеми із нелегальними мігрантами може залежати лише від відповідального втручання з боку ЄС.

Однак надзвичайний стан дозволить уряду прем’єр-міністра Джорджи Мелоні швидше повернути на батьківщину осіб, які не мають дозволу залишатися в Італії, посилюючи таким чином накази про ідентифікацію та видворення.

Уряд Італії пообіцяв стримувати масову міграцію, проте, за даними МЗС, у цьому році до країни прибуло близько 31 300 мігрантів, порівняно із приблизно 7900 за той самий період минулого року.

Як повідомляли ЗМІ, італійський уряд у понеділок заявив, що російська пвк "вагнера" стоїть за сплеском хвилі мігрантів, які намагаються перетнути Середземне море з країн Африки, в рамках стратегії москви щодо помсти країнам, які підтримують Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 330 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]