Вт, 2024-04-16, 19:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:40
Через підозру у зловживанні службовим становищем посадовців "Укрзалізниці" арештували
Інші останні Кримінальні новини

  Трьом посадовцям ПАТ “Укрзалізниця”, які підозрюються у зловживанні службовим становищем обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Рішення прийняв Солом'янський районний суд Києва. Про це повідомляють на Facebook-сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Всім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді цілодовобого домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю на строк 59 днів, а також покладено додаткові обов’язки, а саме - здати документи для виїзду за кордон, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання тощо", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, відповідний запобіжний захід вчора, 18 серпня, обрано колишньому заступнику голови ПАТ "Укрзалізниця", директору одного з департаментів ПАТ "Укрзалізниця", заступнику директора однієї з філій ПАТ "Укрзалізниця", які підозрюються у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП вручили їм підозри 15 серпня.

"Посадовців підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, внаслідок чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала 10,2 мільйонів доларів США доходу (станом на дату вчинення злочину 97 млн грн)",- додали в САП.

Зокрема. за версією слідства, на початку 2014 року посадовці, використовуючи своє службове становище та будучи членами Тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту України – колегіального органу "Укрзалізниці", уповноваженого на встановлення пільгових тарифних ставок на здійснення вантажних залізничних перевезень – застосували без наявних на те підстав на користь ряду експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення.

"Тобто посадовці визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умову не виконали, але пільга все одно була надана",- уточнили у відомстві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 620 | Додав: adminA | Теги: арешт, зловживання службовим становищем, посадовці Укрзалізниці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]