Чт, 2024-04-25, 18:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:54
Через шалену спеку палають сміттєві звалища та ліси
Інші останні Надзвичайні новини

Увечері 21 червня масштабна пожежа спалахнула на стихійному звалищі в районі міського кладовища в Миколаєві. Про це пише місцеве видання novosti-n.

"Пожежники повідомляють, що площа загоряння становить близько двох з половиною тисяч квадратних метрів. Горить, здебільшого, пластмаса, старі автомобільні шини та різне будівельне сміття. При цьому сильний вітер дме у бік міста та несе їдкий, отруйний дим від пожежі на Миколаїв", - йдеться у повідомленні.

За даними видання, сильним димом затягнуло майже весь Ленінський район міста. У мікрорайоні "Водопій" практично нема чим дихати, люди щільно зачинили всі вікна, хоча надворі – 30-градусна спека.

"Попри масштаби пожежі, на боротьбу з вогнем виділено лише один пожежний автомобіль, який що 20 хвилин їде по воду", - зазначає видання.

До слова, стихійне звалище в районі міського кладовища існує вже не перший рік, і пожежі там спалахують регулярно.

В Україні через спеку зростає кількість лісових пожеж

В Україні зростає кількість лісових пожеж через спеку. Про це повідомила тимчасовий в. о. голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич, передає прес-служба відомства.

Повідомляється, що за минулу добу в Україні ліквідували 6 пожеж на площі 2,4 га в лісах державних підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління Держлісагентства.

"В деяких областях вже введено особливий протипожежний режим, який передбачає обмеження перебування громадян у лісах, переведення всіх служб, задіяних у виявленні і гасінні лісових пожеж на цілодобове чергування, установка шлагбаумів, інформаційних щитів, облаштування мінералізованих смуг і місць відпочинку, рекреаційних пунктів, створення мобільних груп з працівників державної лісової охорони та співробітників держслужби з надзвичайних ситуацій", – повідомила Юшкевич

Вона також зазначила, що більшість пожеж в екосистемах виникає через людський фактор.

"Проблема пожеж є особливо актуальною для державних підприємств південного і східного регіонів, де лісові насадження виконують захисні функції і потребують значного бюджетного фінансування", – наголосила Христина Юшкевич.

З початку року відомчими протипожежними формуваннями ліквідовано 205 лісових пожеж на площі 125 га.

Горіння на сміттєзвалищі в Миколаєві на даний час не спостерігається – ДСНС

Горіння на сміттєзвалищі в Миколаєві на даний час не спостерігається. Про це повідомили у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що напередодні о 18:20 до Служби порятунку міста надійшло повідомлення про пожежу несанкціонованого сміттєзвалища на території закритого кар’єру між Інгульським та Вітовським районами, біля міського цвинтаря. По прибуттю на місце пожежі пожежно-рятувальних підрозділів було встановлено біля 8 осередків загоряння на площі 2000 м.кв.

"На даний час горіння відсутнє, на місці чергує відділення 4 Державної пожежно-рятувальної частини. На місці проводиться засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", - додали в ДСНС.

Внаслідок пожежі загиблих та постраждалих немає.

Як повідомлялося, 30 травня на міському звалищі біля с. Грибовичі поблизу Львова стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилися чотири людини. Знайдено тіла трьох рятувальників ДСНС, що брали участь у ліквідації пожежі. Пошуки комунальника-еколога наразі не увінчалися успіхом.

Можливою причиною зсуву називають пожежу, що спалахнула на звалищі кількома днями раніше.

Поліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з порушенням безпеки під час робіт на небезпечних об'єктах. Пізніше Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі на цьому звалищі за статтею "службова недбалість" КК України.

Увечері 8 червня на місці зсуву на звалищі біля Львова знову виникла пожежа кількома осередками загальною площею 800 кв. м. Пожежники частково ліквідували осередки займання, але повністю погасити вогонь не могли через те, що більшість ділянок займання розташована в небезпечній зоні. Під час пожежі пошуків еколога не вели.      

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: палають сміттєві звалища та ліси, спека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]