Пт, 2024-04-19, 05:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:11
Через скандал із школами угорської меншини міністр освіти Румунії подав у відставку
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністр освіти Румунії подав у відставку через скандал із школами угорської меншини

Міністр освіти Румунії Валентин Попа подав у відставку через незгоду з рішенням уряду щодо норм викладання румунської мови у школах угорської меншини.

Про це повідомляє Romania TV.

У серпні уряд Румунії ухвалив рішення про те, що румунську мову у школах можуть викладати тільки вчителі, що мають університетську освіту з румунської мови.

Однак проти цього рішення виступила партія "Демократичний союз угорців Румунії" (UDMR). Партія заявила, що через це рішення на початку навчального року в школах почався хаос, який зачепив 55 тисяч дітей в угорських школах Румунії.

У середу UDMR заявила, що призупиняє співпрацю із правлячою Соціал-демократичною партією, яку очолює Лівіу Драгня. Після цього Драгня зустрівся із міністром освіти і заявив, що цього разу представники угорської меншини мають рацію.

Зрештою, 27 вересня уряд Румунії вирішив скасувати ухвалені раніше зміни. Зокрема, відтепер, в початковій школі викладання йде мовами національних меншин. Попа із цим не погодився і подав у відставку.

"Рішення піти у відставку було викликано тим, що я вважаю вимоги UDMR неприйнятними. Я не погодився підписати постанову щодо скасування статті (щодо викладання у школах. - Ред.). Це єдина причина, але дуже важлива. Я делегував право підпису державному секретарю", - сказав Попа.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: відставка, скандал, школи угорської меншини, міністр освіти Румунії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]