Пт, 2024-04-19, 05:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
Через структури "Привата" "Укрнафта" виводить мільярди гривень - ЗМІ
Інші останні Економічні новини

За 9 місяців на структури "Привату" з "Укрнафти" було перераховано 13,5 млрд гривень, притому що вся виручка компанії склала 21 млрд гривень, пише ZN.UA.

Як повідомляється, "Нафтогаз" вже місяць безрезультатно вимагає у голови правління "Укрнафти" Марка Роллінза деталізовану фінансову звітність за дев'ять місяців 2015 року.

"Ця звітність готується десять хвилин за допомогою елементарної бухгалтерської програми, але її нам не дають", - говорить джерело в "Нафтогазі".

Сам Роллінз 25 листопада пояснив це "неподобство" відсутністю в штаті фінансового директора, який повинен готувати таку інформацію.

Як відзначають автори, цю посаду раніше обіймав Артем Щербань, якого за дивних обставин звільнили з компанії заднім числом ще в 2014 році.

Новим фіндиректором, як очікується, має стати Ірина Євець, яка раніше працювала фінансовим директором "МТС Україна", президентом "Укрпродукт Груп".

"Але як у такому разі компанія готує фінансові звіти для держорганів, звітує в єдиному реєстрі підприємств? Наприклад, хто готував той же звіт за дев'ять місяців 2015 року, з якого випливає, що на передоплати з "Укрнафти" було виведено близько 11 млрд гривень?", - пишуть автори статті.

Так, відповідно до офіційної звітності "Укрнафти", за цей період дебіторська заборгованість компанії склала 7,3 млрд гривень, дебіторська заборгованість за виданими авансами - 3,6 млрд.

"Це передоплати, вони просто виводять гроші", - коментує дану звітність аналітик фондового ринку, що побажав залишитися неназваним.

Як показує вивчення первинних даних, такі суми могли бути виведені тільки на "приватівські" структури - НПЗ "Укртатнафта" (йому перераховано за дев'ять місяців 2015 близько 8 млрд гривень), Нікопольський завод феросплавів (2,5 млрд), Запорізький феросплавний (400 млн), Марганецький феросплавний (450 млн), "Дніпроазот" (2 млрд гривень).

Нагадаємо, акціонери "Укрнафти" 22 липня обрали громадянина Великобританії Марка Роллінза новим главою правління підприємства. Виступаючи на зборах акціонерів, Роллінз пообіцяв прислухатися до думки міноритарного акціонера компанії Ігоря Коломойського.

26 листопада відбулося засідання наглядової ради ПАТ "Укрнафта", на якому був замінений склад правління компанії.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Коломойського - близько 42% акцій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: структури Приват, мільярди гривень, Укрнафта, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]