Ср, 2024-04-24, 20:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:06
Через війну в Україні почався дефіцит харчових продуктів у світі
Інші останні Економічні новини

У Великій Британії через війну в Україні виникли значні перебої з доставкою соняшникової олії, а тому супермаркети встановлюють обмеження на те, скільки цього продукту можуть купувати клієнти. Придбати тепер можна не більше 1-3 пляшок олії в одні руки. Про це передає Daily Mail.

Все тому, що більшість соняшникової олії у Велику Британію надходить з України, де повномасштабне вторгнення рф спричинило величезні збої в експорті. Через дефіцит соняшникової олії зріс попит на оливкову та рапсову олії.

Як наслідок, клієнти як у фізичних магазинах, так і в під час покупок в інтернеті обмежуються кількома пляшками олії. У соцмережах також були розміщені зображення оголошення в магазинах Ісландії, де обмежується продаж двох- та п’ятилітрових пляшок соняшникової олії до однієї на одного клієнта.

Том Холдер з Британського консорціуму роздрібної торгівлі сказав, що обмеження є тимчасовим заходом, "щоб забезпечити доступність для всіх".

"Так, ми обмежуємо покупки, і ми перейшли до менших пакетів, щоб дозволити наявним акціям на ринку обслуговувати більше клієнтів", – додав керуючий директор супермаркетів Ісландії Річард Уокер.

Британські виробники харчових продуктів, які використовують соняшникову олію як інгредієнт у своїх продуктах, таких як, наприклад, чіпси, також повідомили про занепокоєння щодо поставок. Щоб забезпечити доступність таких товарів, Агентство харчових стандартів дозволило постачальникам перейти на використання ріпакової олії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 520 | Додав: adminA | Теги: світ, україна, дефіцит харчових продуктів, війна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]