Пт, 2024-03-29, 07:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:35
Чи підписувати Угоду з Україною, поки Тимошенко "сидить", - в ЄС ще не вирішили
Інші останні Політичні новини
У Євросоюзі ще не вирішили, чи підпишуть угоду про асоціацію, якщо Юлія Тимошенко залишатиметься у в'язниці. Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський в рамках засідання Європейської Бізнес Асоціації, передає "РБК-Україна".

"Чи буде підписано угоду про асоціацію з ЄС (якщо Тимошенко залишатиметься у в'язниці)?.. Рішення буде ухвалено главами ЄС... Це делікатне питання", - заявив він.

Томбінський вважає, що Україна повинна показати ЄС верховенство права, а не виборче правосуддя: "Виборче правосуддя, як і економічне правосуддя, справедливість оподаткування, бізнес-свобода - також дуже важливі для України... Необхідно переконати членів ЄС, що Україна судить всіх на основі верховенства права. Як впливає той факт, що лідери колишнього уряду у в'язниці? Світ дивиться на це. Адже ці люди, які працювали, вони ухвалювали рішення на світовій арені. Тому всі уважно стежать за тим, що відбувається. Тому немає іншого шляху, як тільки переконати світову спільноту, що в цих питаннях є тільки закон".

Зазначимо, депутат Європейського парламенту Данута Хюбнер прогнозує, що Європейський парламент не блокуватиме майбутнє Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Нагадаємо, у листопаді на саміті Східного партнерства у Вільнюсі Україна планує підписати Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

Раніше повідомлялося, що європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле підтвердив інформацію про свій візит в Україну 7-8 лютого: "Я їду в Україну дуже скоро, 7 і 8 лютого, і ця проблема (політично вмотивоване судове переслідування) буде в моєму порядку денному".

Нагадаємо, Європарламент закликав українську владу покласти край вибірковому правосуддю і залагодити ситуацію з кримінальними справами проти екс-прем'єр міністра Тимошенко і екс-голови МВС Юрія Луценка.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: Угоду з Україною, Тимошенко сидить, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]